Gazete Emek- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatı ile video konferans yöntemiyle düzenlenen bayramlaşma programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Detayları kabine toplantısının ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmek, Haziran ayı ile birlikte itibaren tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.

Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 Mart ayından beri aldığımız tedbirlerin, özellikle de kısıtlamaların tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Bununla kalmıyor, aldığımız tedbirleri de vatandaşlarımızın işine, aşına zarar vermeyecek şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz.

Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin Alaattin Çakıcı’dan ilginç yorum

'SIKINTIYA DÜŞEN ESNAFIMIZ, ÇALIŞANIMIZ OLDUYSA HELALLİK İSTİYORUZ'

Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz.

DAVUTOĞLU: HALK KÖTÜ YÖNETİMİN FATURASINI KESECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ardından bir paylaşım da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi.

Davutoğlu Twitter hesabından, “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız. Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz. Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER’DEN ERDOĞAN’A HELALLİK YANITI

Erdoğan'ın ekonomik açıdan sıkıntıya düşen halktan 'helallik' istemesine İYİ Parti lideri Akşener'den tepki geldi.

Erdoğan'ın sözlerine Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Akşener, "Sayın Erdoğan, sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: “HELALLEŞELİM KESİNLİKLE, HEMEN SEÇİM”

Erdoğan’ın ‘helallik’ açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen! #HemenSeçim”

BULDAN: ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZDIR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi’nde bulunan tekstil atölyelerinde çalışan işçileri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Ziyarette Buldan’a milletvekili Züleyha Gülüm, İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ile Pendik ilçe örgütü yöneticileri eşlik etti.

AKP’nin erken seçimde gidici olduğunu vurgulayan Buldan, “Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Artık tüm Türkiye AKP’nin bu ülkeyi nasıl yönettiğinin farkındadır. İnsanların artık AKP’nin yalanlarına karnı toktur. Türkiye’yi bugün uçurumun kenarına getiren, bir iflas ile baş başa bırakan, kendi geleceğini düşünmekten başka bir şey düşünmeyen AKP’ye en etkili cevabımızı seçim sandıklarında vereceğiz. O yüzden bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Erken seçim kaçınılmazdır. Çünkü bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. HDP olarak,  her zaman ifade ettiğimiz gibi bir erken seçim çağrısını bir kez daha yapıyoruz. Türkiye halkları birlikte geleceği için işçi, emekçi kadınların, çocukların, gençlerin yarınları, geleceği için erken seçimin şart olduğunu ifade ediyoruz. Hiç kimse herhangi bir kaygıya ve kuşkuya kapılmasın. Başaracağımıza inanıyoruz. Başarı bizim olacak. Türkiye halkları ile birlikte direnecek ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: “HELAL ETMİYORUM”

Erdoğan’ın “Helallik istiyorum” açıklamasının ardından, sosyal medya kullanıcıları #HelalEtmiyorum etiketi ile binlerce paylaşım yaptı. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular arasında birinci sıraya yükseldi.

ESNAFLAR TEPKİLİ

Erdoğan’ın helallik istediği esnaflardan biri olduğunu belirterek hakkını helal etmeğini söyleyen işletmeci Çağdaş Öztürk, “Küçük esnafa gelince sadece ölümü gösterenler zengine gelince milyonlarca lira vergi borcunu siliyor” ifadesiyle tepkisini dile getirdi.

2020 yılının Şubat ayında 6 odalı küçük bir pansiyon işletmesi kiraladığını söyleyen Öztürk, sosyal medya hesabından yaşadığı sıkıntılı süreci şöyle anlattı:

“11 Mart 2020’de Pandemi ilan edildi ve hepimiz kapandık. Yazın Haziran’da gelen normalleşme kararıyla kısa süre de olsa işletmemi çalışır hale getirdim. Bu süreçte gelen vergi borçlarını ödeyemedim. Sezon içinde yapmış olduğum ciroyla bir sene sonranın kirasını dahi çıkaramayınca ve Kasım ayından sonra gelen kısıtlama kararları sonucunda maaşlı bir iş bulup çalışmaya başladım.

‘BAKANLIĞIN BENDEN DAHA ÇOK PARAYA İHTİYACI VARMIŞ’

Yaz aylarında biriken ciro ve maaşlı işten gelen gelirimi şirket hesabında biriktirmeye devam ettim. Kiramın bir miktarını yatırdım. Kalan miktarla en azından işletmemi açmayı planlıyordum. Geri kalan kira tutarını sezon başladığında yatırmayı planlıyordum. Gelin görün ki Vergi Dairesi ve Hazine ve Maliye Bakanlığının paraya benden daha çok ihtiyacı varmış. Hesabımda olan paraya bloke koymamış direk hesaplarına aktarmışlar.

‘‘AMAN CANIM PANDEMİ BİTİYOR SEZON AÇILACAK ZATEN’ DEDİLER’

Vergi Dairesine gidip durumumu görevli memura anlattım elinden bir şey gelmeyeceğini söyledi. Müdürleri ile görüşmek istediğimi belirttim. Başıma geleni en başından tane tane anlattıktan sonra aldığım cevap ‘aman canım pandemi bitiyor sezon açılacak zaten’ oldu.

‘KÜÇÜK ESNAFA ÖLÜMÜ GÖSTERENLER ZENGİNİN BORCUNU SİLİYOR’

Şimdi bana diyorlar ki hakkını helal et ben hakkımı helal etmiyorum dükkanımı açmak için kullanacağım bütün birikimimi elimden aldılar. Küçük esnafa gelince sadece ölümü gösterenler zengine gelince milyonlarca lira vergi borcunu siliyor.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim