Gazete Emek-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa toplantısında 5 liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söylerken, "Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" sözleriyle masayı terk etmişti.

Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa toplantısında 5 liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söylerken, "Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" sözleriyle masayı terk etmişti.

Akşener, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etmişti ancak iki başkan Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklamıştı. 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Millet İttifakı'nın bugünkü toplantısı öncesinde temasların devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Millet İttifakı’nda dün geceden bu yana liderler arasında temas trafiği sürüyor. Gelecek lideri Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener’le görüşüyor. Bu sabah Davutoğlu ve Akşener bir daha konuştu. İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülü üzerinde duruluyor."

Editör: Derya çelik