Gazete Emek - Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, sanal medya hesabı üzerinden çatışmalı sürece dair mesaj paylaştı. 9 askerin yaşamını yitirmesi ardından Eş Genel Başkanlar sağduyu ve barış çağrısını yineledi.

Bakırhan İstanbul’da yöre dernekleri ile bir araya geldiği toplantıda, “Yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Savaşın acısını en çok biz Kürtler, Sosyalistler, Devrimciler biliyor. Bu ölümleri durdurmak için elimizden geleni yapacağız. Ama savaşın acısını bilmeyenler yeniden savaş sloganları atıyor” dedi.

Erdoğan Bayraktar'a hakaret davasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi istendi Erdoğan Bayraktar'a hakaret davasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi istendi

HATİMOĞULLARI: DİYALOG VE ONURLU BARIŞ TEK ÇAREDİR

Sanal medya hesabı X üzerinden sağduyu ve barış mesajı paylaşan Hatimoğulları da şu ifadeleri kullandı: “Yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Birileri iktidarını korusun, muktedirler ve çocukları servetlerine servet katsın diye yoksul halkın çocukları ölmemeli. Bu acıları bir an önce dindirmeliyiz. Onun için barışı hep beraber daha güçlü haykırmalıyız. Diyalog ve onurlu barış tek çaredir.”

Editör: Bekir GÜNEŞ