Gazete Emek- DEM Parti MYK toplantısını devam ederken parti sözcüsü Ayşegül Doğan açıklamalarda bulunuyor. Doğan, halk oylamasının tamamlandığını ve 29 Ocak'ta Diyarbakır'da adayların tanıtılacağını açıkladı.

Maçoğlu’ndan ‘borç’ açıklaması Maçoğlu’ndan ‘borç’ açıklaması

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının arasında parti sözcüsü Ayşegül Doğan MYK gündemine ilişkin Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Doğan, halk oylamasının tamamlandığını ve 29 Ocak'ta Diyarbakır'da adayların tanıtılacağını açıkladı.

'TÜM SEÇENEKLER DEĞERLENDİRİLİYOR'

Doğan şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da DEM Parti ne yapacak, Mersin'de ne yapacak, Hatay'da ney yapacak, Dersim'de ne yapacak? Kamuoyu merak ediyor. Parti olarak alacağımız pozisyonun dengeleri nasıl değiştirebileceğinin farkındayız. Bu seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm seçenekler değerlendiriyor. Belirleyici güç olduğumuzun farkında olarak ince eleyip sık dokuyarak halkların kazanacağı seçenekleri gözeterek hareket ediyoruz.   

'BİZ KURDUK SİZ DE GELİN' ANLAYIŞI

Dersim İttifakı olarak adlandırılan ve açıklanan bu yanan geliş kamuoyunda haklı soruları doğurdu. 'Biz kurduk siz de gelin' şeklindeki bir yaklaşımı DEM Parti'nin çalışmaları ve müzakereleri sürerken bu çalışmaları güçleştirdiğini ortaklaşma halini de by pass ettiğini ifade etmek gerekir. Sorun adayların kim olacağından, hangi partiden olacağından öte bir kentin nasıl yönetileceğiyle ilgili. DEM, Dersim'siz olmaz. Dersim DEM'siz olmaz." 

Soru cevap kısmında Ayşegül Doğan, "Cumhuriyet Halk Partisi'yle komisyonlar düzeyinde çalışılıyor ama veriye dönüşmüş bir bilgi yok. Henüz muhtemel güç birliğine ilişkin paylaşılacak düzeye gelen bir bilgi yok" dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI 

Doğan, "Başak Demirtaş bir gün bir yerden siyasete dahil olacaksa orası burasıdır, DEM Parti'dir. Orada Başak Demirtaş'ın kendisi de çok net ifade ediyor, 'görev düşerse hazırım' diyor. Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama. Şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartılıyor biz de bunu hayretle izliyor.

Editör: Bekir GÜNEŞ