Gazete Emek-Demans hastası eski DTP Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında açılan davanın duruşması 5 Mayıs’ta görüldü. Tuğluk’un avukatı Serdar Çelebi, müvekkilinin cezasının infazı iyileşinceye kadar ertelendiğine işaret ederek, bu durumun yargılama için 'bekletici mesele' yapılmasını istedi. Mahkeme, iddialar hakkında savunmasının tespiti için Tuğluk hakkında gerekli işlemlerin yerine getirilmesine, talimat yazılması halinde ise SEGBİS talimatı yazılması yönünde karar verdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Tuğluk’un avukatları Çelebi ve Reyhan Yalçındağ, müvekkillerin yargılanmasının sürdürülmesi ve savunma yapmaya zorlanmasına itiraz etti. Müvekkillerine Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevindeyken demans hastalığı teşhisi konduğunu hatırlatan avukatlar, ATK’nin 'cezaevinde yaşamını tek başına sürdüremeyeceğine' yönündeki raporuna işaret etti.

"SAVUNMA YAPABİLMESİ İMKAN DAHİLİNDE DEĞİLDİR"

Dilekçede, "Bu koşullar altında müvekkilin duruşmalara katılması ya da savunma yapabilmesi imkan dahilinde değildir. Müvekkil hakkındaki kovuşturmanın devam edebilmesi, savunma yapabilecek durumda olmasına ve cezai ehliyetinin olup olmamasına göre belirlenecektir" ifadelerine yer verildi.

Aysel Tuğluk, demans hastalığı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği ihlal kararı üzerine 27 Ekim 2022’de tahliye edilmişti. 


Kaynak: Birgün 

Editör: Derya çelik