Gazete Emek- Değerli Gezete Emek ailesi öncelikle kitabımı tanıtımı fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür bir borç biliyorum

Bu kitap korona sürecinde kaleme alınmış , izlediğim filimler içinde özenle 27 filimden tasarlanmıştır. Bu Filimlerin analizleri ile Denizin Gözü ile Film Dünyası kitabı oluşturulmuş .

Her bir filim yeni bir hayata başlamaktı benim için. Evreni, doğayı, kadını, çocuk olmayı, tiranı, tanrıyı, inancı, sevinci, aşkı, devrimi, evrimi ve daha sayamadığım nice gerçekliği anlamak için başlanan bir hayat. İzlediğim eserlerin bende bıraktığı izleri yazdım. Her bir Filim ruhumun kendi bedenimden ve kendi yaşadığım andan kopup başka bir hayatı başka bir insanı tanımasıdır. İzlediğim her Filim bir hayata bir tarihe bir sosyolojiye bir insana yolculuktur. Kısaca yolculuk notlarımı kitaplaştırdım. Fiziken buluşamazsak da muhabbetimi sizlerle paylaşabilmek için bu eseri kaleme aldım. Bizlerin fikirlerde buluşması gelecek güzel günlerin ANAHTARI'dır... 

Şimdi nakış gibi ince ince işlenmiş filmlerin incelemesini yaparken dünyanın dört bir köşesinden yayılmış hikayelerin ortak paydasını bulmaya çalıştım. Bugünü dünde ve yarında hikayeleriyle beyaz perdeye aktaran yönetmenlerin, film ekibinin, oyuncuların ve hikayelerin Deniz' in gözüyle bakışını okuyacağınız bu eserden yeterince verim ve keyif alabileceğinize inanıyorum.

A'DAN Z'YE DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR KURGU

Bu kitapta Denizin gözü aslında okyanusun ve tüm evrenin gözü bakmış. 

Olaylar kurgular  filmler a'dan z'ye düşünülmüş 

Ve fikirler ayrıntıda aranmış detaylarıyla gözden kaçırmadan okuyucuya hazir servis edilmiş.

Beyaz perdenin değerli eserlerini ele alırken siz değerli okuyucuların da benim daldığım deryanın denizine dalmanızı istedim. Her sayfasını büyük bir zevkle okuyacağınıza inandığım bu kitabım, aynı zamanda sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hediye edeceğiniz bir Filim Kataloğunudur. 

İLK ÇALIŞMANIN HEYECANI

Bu ilk çalışmamın beni daha sonraki kitap ve farklı projeleri için motive ettiğini ve heyecanlandırdığını da dipnot olarak düşmek istiyorum. Kısaca özetlersem bu Kitapta hepimizin hikayesi vardır.

Çok okuması ve anlaşılması umuduyla, bu kitabı beğenize sunuyorum.

Tekrardan derin bir saygı ve büyük bir sevgi ile sizleri selamlıyorum....

Deniz'in Gözü ile Film Dünyası Kitap Açıklaması

İki saatlik bir film asla iki saatlik bir film değildir. Filmi kim çekmiş? Nasıl bir ortamda büyümüş ve gelişmiş? Görüntü yönetmeni olayları görüşümüze nasıl etki etmiş?  Senaristin senaryosunun kaynağı nedir? Hangi tarihi, hangi teoriyi anlatıyor? Anlattığı dönemin özellikleri nelerdir? Olaylar o dönem içinde nasıl algılanıyor? Film hangi sosyolojik ortam içinde geçiyor? Olayların gelişmesinde karakterlerin psikolijilerinin etkisi nedir? Bilimsel gerçekliklerden ya da teorilerden hangilerini barındırıyor ve bu teoriler hakkında düşüncelerimiz nedir?  Bu soruları sorduğumuzda iki saatlik bir filmin asla iki saatlik anlama süresinin olamayacağını biliriz. Bu sorularla filmi anlam merkezimize davet ederiz ve onu tanıyana kadar onunla sohbet ederiz. Filmi etraflıca tanımak empati yapabileceğimiz koşulları verir bize. Hemen ardından duygu ve bilinç düzeyimizde onu kalıcı bir yer veririz. Öğreniriz!

Editör: TE Bilişim