Gazete Emek- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor taraftarlarının Amedspor karşılaşmasında futbolculara yönelik saldırılarıyla ilgili konuştu. Bahçeli, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor'un Amedspor olarak nitelendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Diyarbakırspor'un Amedspor olarak nitelendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir; Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Öte yandan Bahçeli, Millet İttifakı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'ya tekrar oturmasına sert bir dille tepki gösterdi; "Bir yıldır cumhurbaşkanı adayı yıpranmasın diye açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalleridir. Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler ilkesizliğin ana damarıdır. Bir yıldır oturduğu eğri bacaklı masayı kumar masası şahsi hırsların masası noter masası kuyruklu yalanlar masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir. Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Geçmişte demiştim yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satacaktır" diye konuştu. 
Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan, şuna buna aldırmadan Türkiye ve Türk Milleti'ne hizmet edeceğiz. Başkaları gevezelik yapacak, biz yüksek bir gayeye ulaşmak için çalışacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek, kaos ve krizde buluşacak, biz huzur ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız. Denizi geçtik, derede boğulmayacağız.

Devlet kanatlarını aralamış, depremzedelere samimi bir hissiyat ile sahip çıkılmıştır.

"Cumhur ittifakı bu enkazın bu hasarın altından kalkmaya yeni bir hayatı kurmaya mahirdir. İnsan odaklı siyasetimizle her vatandaşımızın elinden tutup kutlu ve mutlu bir geleceğe taşıma amacımız hiçbir muhlis siyaset anlayışı ile mukayese edilemeyecek kadar zirvededir. Bizim sevdamız Türkiye'dir. Vakit kaybedemeyiz. Çer çöp ile meşgul olamayız. 'Aziz milletim sıra sende' diye sesleniyoruz.

"Bizim başkaları gibi devletle, cumhuriyetle, milletle, ortak değerlerle ve demokrasi ile hiçbir devir sorunumuz olmamıştır, olmayacaktır. Bize göre bunlardan birini diğerine tercih ederek yapılacak siyaset eksiktir sakattır, MHP, kendisini millet üstü görenlerin dayatması karşısında her zaman milletinin yanında yer almıştır. Millet ne diyorsa fikrimiz ve fiilimiz odur. Devletin bütünlüğü ile temel değerlerine yönelik yoğun tehlikeler baş gösterdiği her dönem ve şartlarda devletin nasıl korunması gerektiğini dosta da düşmana da gösteren milliyetçi ülkücü harekettir. Hiç kimseye rüştümüzü ispat etmeye merakımız yoktur. MHP milletimiz için öngördüğü tehlikeler karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da sonuna kadar direnecek yeri gelirse her bedeli ödemeye hazır olacaktır.  Bu vatan çaresiz ve sahipsiz değildir. Bu devlet önüne gelenin sövüp sayacağı yakıp yıkacağı sömürge bakiyesi de değildir. Cumhur İttifakı millet varlığının boyun eğmeyecek bayraktarıdır. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı yalnızca bir seçim ittifakı değildir. Türkiye’yi hedef alan iç ve dış husumet cephesine karşı milli ahlaki ve tarihi birlikteliğin unvanıdır. İttifakımızda parti çıkarları değil Türkiye’nin çıkarları esastır.

İstikbalin yol haritası 14 Mayıs 2023 tarihinde netleşecek. Egemenliğin ve iradenin sahibi aziz türk milleti kesin hükmünü sandıkta gösterecektir. 14 Mayıs’ta yeni bir demokrasi zaferi ile Türk ve Türkiye yüzyılının parlak sayfası Allah’ın izni ile açılacaktır. Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’ni yeni yüzyıla güvenli, huzurlu, kardeşlik bağlarıyla ulaştıracaktır.

"Türkiye sokakta bulunmadı, tribünlerde kurulmadı, üç-beş çapulcunun eliyle de harap olamayacak"
Altılı Masa’nın iflah olmaz bir krize yakalandığı bugünlerde sokakları tahrik etmeye Türk Kürt karşıtlığını üretmeye çabalayan dış bağlantılı soysuzların ateşle oynadığı bariz olarak meydandadır. Tribünlerde münferiten seslendiren hükümet istifa sloganları Türkiye düşmanları tarafından sipariş ve ihmal edilen üstelik çok tehlikeli sosyal ve toplumsal hadiselere kapı aralayabilecek karanlık bir planın ön hazırlığıdır. Türk sporuna husumet hançerini vurma arayışında olan çevreler, eş zamanlı olarak milli hisselerimizi kaşımanın çabasındadır. Siyasi muhalefetin kızışan pazarlıklara gömülmesiyle birlikte toplumsal muhalefeti tahrik edip kışkırtan, bu suretle yıkıcı dil ve eylem taktikleriyle çatışma iklimini yeşertme peşinde koşanlar kendi kazdıkları kuyuya bodozlama düşmekten kurtulamayacaktır. Türkiye sokakta bulunmadı, tribünlerde kurulmadı, üç-beş çapulcunun eliyle de harap olamayacak bitap düşmeyecektir. Herkes aklını başına almalıdır. Rüzgar estiren fırtınayla devrilecektir.

"Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum"
Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor'un Amedspor olarak nitelendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. 

Akşener'e: İlkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleri!
"Bir yıldır cumhurbaşkanı adayı yıpranmasın diye açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalleridir. Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler ilkesizliğin ana damarıdır. Bir yıldır oturduğu eğri bacaklı masayı kumar masası şahsi hırsların masası noter masası kuyruklu yalanlar masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir.
 

Editör: Bekir GÜNEŞ