Gazete Emek- Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tarihiyle ilgil “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim" dedi. Bahçeli ayrıca “HDP’nin kapatılması bir adalet ve demokrasi onurudur” sözlerini sarf etti.

Pazar gününden itibaren seçim sürecine girdiklerini seçim hazırlıklarını daha da yoğunlaştırmaya karar verdiklerini söyleyen Bahçeli; “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmaların bir an evvel son bulması beklentimizdir. Seçim kararının alınması için ihtiyaç duyulan çoğunluk bulunamazsa Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda Cumhurbaşkanı seçim kanununun üçüncü maddesinin 4. fıkrasında belirtilen 60 günlük süre işlemeye başlayacaktır. Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım, mayıs ayı içinde bu işi bitirelim” diye konuştu.

“Sandıktan korkmanın millet iradesinden kaçmanın hiçkimseye bir yararı dokunmamaktadır” diyen Bahçeli  şöyle devam etti: “Muhalefet partilerinin çekinecek bir durumları yoksa buyursunlar. Seçimlere bütün imkan ve inancımızla hazırlık yapıyoruz. Durmayacağız, bundan sonra çok daha fazlasını yapacağız. 2023 seçimlerini riske atmayacağız.”

KILIÇDAROĞLU HEDEFİNDEYDİ

Erdoğan'ın kendisine yönelik siyasi eleştirilerini komutanlara aklışlatmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli, şu sözleri sarf etti:

“Kılıçdaroğlu bir tarafta terörist Demirtaş’ı sahiplenip serbest kalmasını isterken diğer taraftan Türk askerini rencide etmektedir. Sorosçu Kavala’ya hürmet gösterirken diğer yandan Türk askerine hakaret seansları düzenlemektedir. Kılıçdaroğlu HDP PKK’yı ararken terörle mücadelede destan yazan TSK’yı terbiyesizce hedef almaktadır.”

HDP’NİN KAPATILMASININ "ADALET VE DEMOKRASİ ONURU" OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasındaki “Demokrasilerde siyasi partiler kapatılamaz, hazine yardımının kesilmesi demokrasi dışıdır” sözlerini hedef alan Bahçeli, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, HDP’nin yedek kulübesinde siyaset amigoluğunda tam olarak dönüşmüştür. HDP kapatılmasın da Kandil’e milletimizin vergileri mi aktarılsın, daha çok mermi almaları mı sağlansın? HDP’nin kapatılması bir adalet ve demokrasi onurudur. Bu onur yere düşemez, düşürülemez."

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim