Gazete Emek- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sorguya alınan iki kişiden birinin AKP Hani İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Barin’in yeğeni Ş.B olduğu Gazeteci Ferit Aslan tarafından paylaşıldı. 

AKP Hani İlçe Başkanlığı’na dün akşam saat 20:55’te molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

İsmail Saymaz’ın programında Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz karşı karşıya geldi: Her şey ortaya döküldü

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken parti binasında küçük çaplı yangın çıktı.

GAZETECİ FERİT ASLAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI: İŞTE O TWEET

Güvenlik kamerasının kaydettiği olayda, AK Parti İlçe binası önüne gelen bir kişi, elindeki molotof kokteylini yaktıktan sonra parti binasına atıyor.

Oyları giderek düşen MHP'den AKP'ye erken seçim için 3 şart

Molotof kokteyli içeri isabet etmezken saldırgan olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

Polis, güvenlik kameralarının tespit ettiği saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. 

BioNTech aşısı ile ilgili kritik soru ve cevapları: BioNTech aşısı güvenli mi, yan etkileri neler?

Gece saatlerinde yapılan operasyonda olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen Ş.B ve M.E adlı kişiler gözaltına alındı.

Gazeteci Ferit Aslan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  Ş.B’nin AKP Hani İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Barin’in öz yeğeni olduğunu belirtti.

Mehmet Metiner, "HDP'yi yenmek için tek yol" diyerek HDP'ye alternatif yeni bir oluşuma işaret etti

Bu paylaşım üzerine AKP'ye yönelik tepkiler çoğaldı. AKP'den ise provakatif bir eylem olduğu yönünde paylaşımlar yapılmıştı. 

HDP’YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLE BAĞLANTILANDIRDI
 
AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, saldırı ile ilgili basın yayın organlarına yaptığı açıklamalarda saldırının HDP İzmir İl Örgütü binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın  katledildiği saldırı ile ‘bağlantılı’ olduğunu öne sürdü.

Aydın, "Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda Ak Parti Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz” dedi.

Bekir Ağırdır, Erdoğan'ın kaybetmesi durumunda yaşanacakları anlattı: Erken seçim kaçınılmaz olacak


 
Benzer şekilde AKP’li Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de “Yeniden nifak tohumu ekmek isteyen karanlık güçler, halkımızın huzurunu bozamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır. Saldırıyı lanetliyorum” ifadelerini kullandı

Benzer şekilde AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a kadar partinin yetkili birçok ismi verdikleri mesajlarda saldırıyı provokasyon olarak tanımlayıp tepki, gösterdi.

AKP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Hani'de AKP ilçe binasına yapılan molotoflu saldırıda bulunan bir kişinin amcasının AKP'de yönetici olmasına ilişkin AKP'den açıklama geldi. AKP Diyarbakır İl Başkan yardımcısı ve Siyasi Hukiki İşler Başkanı Av. Hüseyin Denli sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

DENLİ'NİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

Evet Şahsın amcasını yönetimimize alarak Devlete ve millete kazandırdık çok şükür..
Bizlerin terörden kopartamadığı bu faili de; tıpkı Terör üyeliğinden cezaevinde yatmakta olan ablası gibi Yargı sistemimiz ıslah edecektir inşallah...

Editör: TE Bilişim