Gazete Emek-Diyarbakır'da HDP öncülüğünde Newroz etkinliği yapıldı.

Etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP'li bazı milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Newroz ateşi yakılan etkinlikte konuşan Sancar, bu yıl Newrozu deprem felaketinin gölgesinde karşıladıklarını belirterek, acının ve yasın büyük olduğunu söyledi.

Newrozun yaşamın yeniden uyanışı olduğunu dile getiren Sancar, şunları kaydetti:

"Bu meydanlardaki halkın güçlü direnişi, duruşu, kararlı yürüyüşü, kurduğumuz ittifaklarla yeni yaşamı mutlaka inşa edeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı, Kürdi partilerle yaptığımız ittifaklar, bütün ülkenin ezilenleri, sömürülenleriyle kurduğumuz ittifaklar, kadınların, gençlerin öncülüğünde yürüttüğümüz mücadele mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni mutlaka değiştireceğiz. 14 Mayıs'ta sandıklarda bu güçlü ittifaklarla yeni bir başlangıcın güçlü sonuçlarını çıkaracağız. Buradan değişimin, dönüşümün, barışın, özgürlüğün gücünü ve güvencesini çıkaracağız. Bu ülkede demokratik dönüşümün de büyük barışın da güvencesi bizleriz, sizlersiniz., sizlerin kararlı duruşu ve yürüyüşüdür. Eşit, özgür, barış içinde bir yaşamı mutlaka kuracağız."

Kaynak: Birgün 

Editör: Derya çelik