Gazete Emek- Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde olan WhatsApp kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek bir karar için harekete geçti.

‘’SEÇİM HAKKI TANIMAYACAK’’

Kullanım koşullarında değişikliğe gitmeye hazırlanan mesajlaşma platformu, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara 8 Şubat'tan itibaren kullanım yasağı getirmeye hazırlanıyor.

WhatsApp kullanıcıları hizmetin yeni şartları ve gizlilik politikasıyla ilgili uygulama içi bildirim almaya başladı. Facebook ile WhatsApp kullanıcılarının verilerini paylaşacağını açıklayan platform kullanıcılara bir ay süre verirken, daha sonrasında seçim hakkı tanımayacak.

Selahattin Demirtaş hakkında 15 bin yıla varan hapis cezası talebi

Söz konusu değişikliği kabul etmeme şansı olmayan kullanıcılar ya bu şekilde WhatsApp'ı kullanacak ya da platformu kullanmayı bırakacak.

Başka bir deyişle WhatsApp yeni kuralları kabul etmeyen kullanıcılara yasak getirecek.

‘’SİGNAL KULLANIN’’

WhatsApp'ın bu adımı sonrası Elon Musk'tan da tepki paylaşımı geldi.

Kişisel Twitter hesabından "Signal kullanın" mesajı paylaşan Musk, kullanıcıları WhatsApp'a alternatif olan uygulamayı kullanmaya davet etti.

Daha önce NSA skandalının bir numaralı ismi olan Snowden da aynı uygulamayı kullanıcılara "daha güvenli" diyerek önermişti.

Teknoloji dünyasının yakından tanıdığı iki isim Elon Musk ve Mark Zuckerberg daha önce 2017 yılında karşı karşıya gelmiş, yapay zeka konusunda ilginç bir tartışmaya tutuşmuşlardı.

Musk ABD'de yapay zekayı belirli sınırlar içerisinde tutacak kanunlar çıkarılması gerektiğinin altını çizmiş, bunun yapılmamasının insan medeniyetinin geleceği için önemli bir risk taşıdığını söylemişti. Facebook'un kurucusu ise Elon Musk'ın röportajını izlediğini ve gelişen teknolojisiyle ilgili korku tacirliğinden yorulduğunu söylemişti.

‘’HAKİMİYETİ OLDUKÇA KISITLI’’

Bunun üzerine Musk ise Zuckerberg'in bu çıkışına kişisel Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir mesaj ile cevap vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mark ile bu konu hakkında daha önce konuşmuştum. Bu konuya olan hakimiyeti oldukça kısıtlı."

Kaynak: Ahval Gazetesi

Editör: TE Bilişim