Gazete Emek- Doların 18 lirayı geçtiği dakikalarda "Dolar ve altın çökecek, acınacak hale gelirsiniz" değerlendirmesinde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "3 Aralık'ta enflasyon açıklandığında gram altın ve dolar tekrar fırlayacak" iddiasıyla ilgili bazı uyarılarda bulundu. 

 

 

Memiş, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda  "Yeni moda 3 Ocak söylentisi. Kanmayın arkadaşlar, kanmayın. Günlük haftalık ve aylık bazda dalgalı seyir, geniş bant aralığı devam eder. Düşüş bitmedi. Kademeli alım yapan kazanır, satan kaybeder. Bugünler varlığına sahip çıkma günü" ifadesini kullandı.

 

'ELİNİZDEKİNİ SAKIN SATMAYIN'

 

Memiş, dolar ve gram altında 2022 yılında yeni rekorlar beklediğinin altını çizip, yüksekten altın ve dolar alanlara "Düşüyor diye elinizdekileri satmayın" uyarısı yaptı.

 

BTCHaber'deki köşe yazısında da şunları kaydetti:

 

"Her ne kadar dolar/TL kuru değer kaybediyor olsa da Ocak ayından itibaren Amerika Merkez Bankası’nı (Fed) takip etmekte fayda var. Fed, Ocak ayı itibariyle sahneye çıkar ve faiz artırımı söylemiyle şahinleşir. Sadece söylem ile piyasaları yönlendirmeyi başarır. Bu da uluslararası piyasalarda doların değer artışını destekleyebilir.

 

'YÜKSEK MALİYET YAPANLAR ÇOK DA ÜZÜLMEMELİ'

 

Dolar endeksi, yükselme sürecine girdiğinde dolar/TL kurunda yükseliş trendi kaçınılmaz olabilir. Ondan sebep yüksek maliyet yapanlar, çok da üzülmemeli diye düşünüyorum. Altının ve gümüşün gram fiyatı da yine dolar/TL kurundan destek alarak yıl içinde yeni rekorlarını test edeceğini tahmin ediyorum. Özellikle şunu anımsatmak isterim; Her ne kadar Fed sahnede olsa da, yüksek enflasyon değerli metaller için pozitif bir seyre neden olur. Yani, Fed şahin diye ons’lar düşmeyebilir."



 

Kaynak: Gerçek Gündem 

Editör: TE Bilişim