Gazete Emek - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafında 81 ilde inşa edilecek olan 500 bin sosyal konut projesinde ilk gün 936 bin 159 başvuru yapıldığını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 81 ilde inşa edilecek, 500 bin sosyal konut projesine başvurular dün itibarıyla başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje kapsamında ilk gün yapılan başvuru sayısını açıkladı.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk gün 936 bin 159 vatandaşımız başvuru yaptı" dedi.

Başvuru sürecinde yoğunluk yaşanmaması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamına göre aşamalı başvuru sistemi uygulanacak.

Bu kapsamda başvuruların yapılacağı ilk gün olan 10 Kasım'da, kimlik numarasının son rakamı "0" olan vatandaşlar başvuru yapabilecek. 11 Kasım'da son rakamı "2", 12 Kasım'da "4", 13 Kasım'da "6", 14 Kasım'da "8" olan vatandaşların başvuruları alınacak.

Uygulama 15 Kasım itibarıyla sonlandırılacak ve 19 Aralık'a kadar tüm vatandaşlara başvurular açılacak.

Modern Ritme Meydan Okumak: Sporun Yaşam Süresi ve Kalitesi Üzerindeki Kanıtlanmış Etkileri
Modern Ritme Meydan Okumak: Sporun Yaşam Süresi ve Kalitesi Üzerindeki Kanıtlanmış Etkileri
İçeriği Görüntüle

Ayrıca başvurular e-Devlet'ten veya Ziraat Bankası, Halk Bankası, Emlak Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla da yapılacak.