Gazete Emek- Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği bayramlaşma heyeti, Kurban Bayramı kapsamında ilk ziyaretini AKP’ye yaptı. CHP heyeti, üç bayram aradan sonra ilk kez AKP ile bayramlaşırken, karşılıklı ziyaretlerde “aynı masada oturma” mesajı verildi.
Kılıçdaroğlu’nun belirlediği CHP heyetinde Ankara Milletvekili Deniz Demir, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız yer aldı. AKP heyetine ise Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman başkanlık etti.
AKP ziyaretinde konuşan Kasap, “Kurban yakınlaşmadır. Tek hedefimiz var. Gerek Türkiye’de gerek çevre ülkelerle birlikte mutlu ve müreffeh bir dünya kurmaktır. Bayramlar da bazı değerleri hatırlatır. Biz kardeşiz, daha ötesi yok. Bu coğrafyanın huzuru için tüm partilerle gereken her şeyi yapacağız” dedi.
AKP’li Yayman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz siyasi partiler arası bayramlaşma programımıza Cumhuriyet Halk Partisi heyeti ile başladık. Bayramın ülkemize huzur, milletimize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
AKP heyeti CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti
Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç başkanlığındaki heyet, bayramlaşma programı kapsamında CHP Genel Merkezi’ne gelen siyasi parti heyetlerini kabul etti.
Kılıçdaroğlu’nun oluşturduğu CHP heyetinde Konya Milletvekili Barış Bektaş ile Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen de yer aldı. AKP heyetinde ise Adıyaman Milletvekili Resul Kurt’un yanı sıra Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma İlkcan Aksu ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Şahin bulundu.
AKP’li Kurt, bayramların birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.
Kurt, “Meclis’te karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde hepimizin ortak amacı ülkemize hizmet etmektir. Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini daha iyi görüyoruz. Birlik ve dayanışma içinde ancak ülkemizi ayakta tutabiliriz. Herkes farklı düşünebilir ama önemli olan memleket sevgisidir” dedi.
“Sorunların çözümü için aynı masada oturabiliriz”
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise siyasetin kutuplaştırıcı değil, sorun çözücü bir zeminde yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Farklı düşüncelerin doğal olduğunu belirten Kılıç, “Hepimizin ortak amacı yurttaşlarımızın huzur ve refah içinde yaşamasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklinin, işçinin, çiftçinin, kadınların, çocukların ve bu ülkede yaşayan herkesin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu sorunların çözümü için de ülkenin refahı adına her zaman aynı masada bir araya gelebiliriz. Yeter ki ülkenin birliğini ve beraberliğini birlikte sürdürelim” diye konuştu.
Kaynak: Birgün




