Gazete Emek- Kripto para piyasasının en büyük hacimli birimi Bitcoin, 2021 yılında ilk kez 50 bin doların altına düştü. Son 24 saat içinde 48,827.71 ve 55,410.23 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, 49,235.70 dolar seviyesinde.

Kripto piyasalarına gelen genel satışların etkisiyle, birimin piyasa hacmi 1.0 trilyon doların altına, toplam piyasa hacmi de 2.0 trilyon doların altına geriledi. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de, yaklaşık 66 milyar dolar düşüşle 940.54 milyar dolara geriledi.

Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da son 24 saatte yüzde 5.72 düşüşle 2,277.11 dolara gerilerken, haftalık kaybı yüzde 8.45 düzeyindeydi ve birimin piyasa hacmi de 264.49 milyar dolar düzeyine geriledi.

Başakşehir'de 'oruç krizi'! Demba Ba gönderildi, Aykut Kocaman sert açıklama yaptı

Kripto para piyasalarının üçüncü büyük birimi Binance Coin de son 24 saatte yüzde 10.40 düşüşle 495.38 dolara gerilerken, haftalık kaybı da yüzde 4.86 düzeyindeydi ve birimin piyasa hacmi de 76.44 milyar dolara geriledi.

Tüm piyasalarda toplam hacim de, 1.83 trilyon dolar ile yeniden 2.0 trilyon doların altına geriledi. Kripto para piyasalarına yönelik kurumsal ilginin artmasının ardından yaşanan hızlı tırmanışla, toplam piyasa hacmi ilk kez 7 Ocak'ta 1.0 trilyon dolar ve ilk kez 15 Şubat'ta 1.5 trilyon dolar ve 10 Nisan'da 2.0 trilyon dolar sınırını aşmıştı.

Camdaki Kız dizisindeki 'bekaret testi' sahnesine tepki yağdı: Reyting uğruna her şey yapılıyor

Kripto para piyasalarına gelen alımlar ve toparlanmanın etkisiyle, son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 95 birimin değeri düşerken, ilk 10 birimin tamamı düşenler arasındaydı.

PARASINI KAYBEDEN BİR KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Kağıthane’de evini satıp tüm parasını kripto paraya yatıran 50 yaşındaki kişi, yaşamına son verdi. 50 yaşındaki Caner Ünal geçtiğimiz günlerde sahip olduğu daireyi satarak parasını da kripto paraya yatırdı.

Dün saat 11.30 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 50 yaşındaki Caner Ünal geçtiğimiz günlerde sahip olduğu daireyi satarak parasını da kripto paraya yatırdı.Olay günü sabah saatlerinde cadde üzerindeki iş yerine gelen Ünal, bilgisayarının başına oturarak borsaya bakmaya başladı. Büyük zarar ettiğini gören Ünal, ruhsatsız tabancasını çıkararak başına tek el ateş etti.

THODEX İLE İLGİLİ 78 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen Thodex adlı kripto para borsasıyla ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı.

İmamoğlu'dan Nagehan Alçı'ya: Göksu'dan mesaj alıp bana soru sorma

Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi, 62 kişi gözaltına alındı.

Thodex Kripto Para Borsası'nın kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki kripto varlıkla önceki gün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı iddia edilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Özer’in Arnavutluk’a gittiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini ifade etmiş, çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Yurtdışına kaçan ‘Thodex'in kurucusu, açıklama yaptı

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise yazılı bir açıklama yaparak, yurt dışına kaçmadığını, 'görüşmeler yapmak için gittiğini ve geri döneceğini' iddia etmişti.

Neden Bitcoin 2021’in en düşük seviyesinde?

Geçtiğimiz hafta 2 trilyon dolarlık işlem hacmini geçen kripto para piyasası güne keskin düşüşlerle başladı. Piyasa değeri en yüksek 10 kripto para birimi güne yaklaşık yüzde 20 düşüşle başlarken ilerleyen saatlerde yüzde 4 değer kazanarak düşüş ortalama yüzde 16'ya geriledi. En çok işlem gören ve en büyük hacme sahip Bitcoin 2021 yılında ilk kez 50 bin doların altında işlem görürken kripto paraların düşüşündeki en büyük etkenin ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazancı vergilerini artırma planının dijital varlıklara yatırımı sınırlayacağı spekülasyonu olduğu belirtildi.

Bir kripto para plaftormu daha kapandığını açıkladı


       
2 trilyon dolarlık işlem hacmine ulaşan son dönemin ünlü yatırım aracı kripto paralar güne şok bir düşüşle başladı.

İşlem hacminde yüzde 12’ye varan azalmayla birlikte en çok işlem gören ve en yüksek piyasa değerine sahip 10 para birimi ortalama yüzde 20 düşüş yaşadı.

Daha sonra toparlanan piyasa yüzde 4 değer kazanırken günlük zarar yüzde 16 seviyelerinde seyretti.

ETHEREUM REKOR DÜŞÜŞ YAŞADI

En çok işlem gören ve en büyük piyasa değerine sahip Bitcoin, yaklaşık yüzde 11 değer kaybederek 48 bin 300 seviyelerinden işlem görürken 2021 yılında ilk kez 50 bin doların altına indi.

Bitcoin’e piyasa değeri ve işlem hacmi olarak en yakın seviyede işlem gören Ethereum da yüzde 12’lik rekor düşüşle 2 bin 180 dolar seviyelerinde işlem gördü.

SEBEBİ JOE BİDEN'IN VERGİ PLANI

Güne büyük düşüşle başlayan kripto para piyasasının bu denli düşmesinin nedeninin ise ABD Başkanı Joe Biden'in sermaye kazancı vergilerini artırma planının dijital varlıklara yatırımı sınırlayacağı spekülasyonu olduğu belirtildi.
ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz gün ABD vergi kanununda yapılacak bir dizi değişiklik planları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya sert tepki: Sözleri ciddi bir cehalettir

Biden’ın açıkladığı vergi planında, sermaye kazançları üzerindeki vergileri neredeyse iki katına çıkarmak yer alırken, 1 milyon dolardan fazla kazananlar kişilerin yüzde 39,6 vergi ödemesi gibi maddelerin kripto para piyasalarını etkilediği bildirildi.

'HABERE DAYALI SATIŞ GENELLİKLE TERSİNE DÖNER'

New York'taki bir kripto ve blok zinciri yatırım şirketi olan BlockTower Capital'in portföy yöneticisi Avi Felman, "Batı fonları, Biden vergi planından sonra Bitcoin'i agresif bir şekilde satmaya başladı" derken "Nihayetinde habere dayalı satış genellikle tersine döner" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada, kripto para birimlerine zarar veren vergi planı hakkında bireysel yatırımcılar kayıplardan şikayet ederken, analistler, perakende ve kurumsal yatırımcıların dijital para birimlerini meşru bir varlık sınıfı olarak kabul ettikleri bu dönemde düşüşlerin muhtemelen geçici olduğunu söyledi.

Biden ile Erdoğan ilk kez gördüştü; Biden, Ermeni Soykırımı kararını Erdoğan'a iletti

Melbourne merkezli Pepperstone Markets Ltd'nin araştırma başkanı Chris Weston, vergi planına atıfta bulunarak "Şu anda dünyada herkesin bahsettiği şey bu" derken, "Sanırım bazı teknik satışlarınız olabilir. Ether, hareketin en önemli örneğidir. Bitcoin'den büyük ölçüde daha iyi performans göstermiştir" şeklinde konuştu.

2021'DE BİTCOİN YÜZDE 74, ETHEREUM 3 KAT ARTTI

Bitcoin 2021 yılında yüzde 74 artarken, Ethereum üç kattan fazla arttı. Her ikisi de, Tesla ve BNY Mellon da dahil olmak üzere, ana akım şirketlerin ve büyük yatırımcıların kripto para dünyasına girmesiyle geleneksel yatırım araçlarından büyük ölçüde daha iyi performans gösterdi.

BİNLERCE KİŞİNİN KİMLİĞİ İFŞA OLDU

Kripto para platformu Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 341 bin kişiyi mağdur ederek 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmasıyla beraber ortaya çıkan 'kripto para skandalı' büyüyor.

Halk TV'nin haberine göre, binlerce kişinin, Thodex platformuna abone olurken, güvenlik amacıyla yüklediği kimliğiyle beraber olan fotoğrafların ifşa olduğunu ortaya çıktı.

Kanal D'de CHP ve İYİ Parti krizi! Genel Yayın Yönetmeni işten çıkarıldı

Fotoğrafta, platforma abone olan kişilerin, TC kimlik numaraları dahil tüm kimlik bilgileri gözüküyor. Bu bilgilerin, şirketler için 'en güvenli' alanlarda tutulması gerektiği biliniyor. 

THODEX'İN 31 MİLYON LİRASINA EL KONULDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex kurucusu Fatih Özer’in Türkiye’deki bankalarda bulunan 31 milyon lirasına el konulduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex’in kurucusu Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul AFAD’da gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, “Şu anda maliyetin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler alındı. Şahsın yurt dışında olduğu ortaya çıktı. Hemen bu olay duyulur duyulmaz Emniyet Genel Müdürümüz, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile görüşme gerçekleştirdi. Oradaki Emniyet Genel Müdürümüz de bize uzak değil. Eğitimini Türkiye’de almış, benim de tanıdığım bir arkadaşımız. Yine orada ardından hemen sayın İçişleri Bakanı ile görüştüm. Uzun uzadıya konuştuk bu konu ile ilgili. Bu esnada da ilgili cumhuriyet başsavcılığı konuyla Adalet Bakanlığına uluslararası yakalama kararı gönderdi. Biz de sistemimizi hazır tuttuk. Hemen gece yarısı bu kararı almadan önce görüşmelerimizi gerçekleştirdik, gece yarısı Interpol’e bildirdik ve sabah 10 itibarıyla kırmızı bülten çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ MAL VARLIĞINA EL KOYDUK

Bakan Soylu, Fatih Özer’in Türkiye’deki mal varlığına el konulduğunu vurgulayarak, “Şahsın Türkiye’de 3 bankada bulunan hesaplarındaki 31 milyon lirasına el konuldu. Arnavutluk’a girerken de 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunduğunu öğrendik. Onu da biliyoruz. Onu da oradan teyit ettik. Tabii orada şimdi Arnavutluk güvenlik güçleri bu konudaki hazırlıklarını yapıyorlar. Zannediyorum yakalanması gerçekleşir ve Türkiye’ye getirilir” dedi.

Bir kripto para plaftormu daha kapandığını açıkladı

Yaklaşık 2 milyar dolar dolandırıcılık iddiasıyla gündeme gelen Thodex'in ardından Vebitcoin isimli Türk kripto para borsası faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Vebitcoin şirketi finansal olarak zor durumda olduğunu duyurarak faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

İLKER  BAŞ’IN SABAH GAZETESİ’NDE RÖPORTAJI ORTAYA ÇIKTI

Baş'ın daha önce Sabah gazetesinde yayımlanan bir röportajı ortaya çıktı. Sabah gazetesinde, MASAK tarafından hesaplarına bloke konuşan VeBitcoin sitesi hakkında "yeniliklerini her gün artıran başarılı bir teknoloji firması" ifadeleri kullanılıyor.

Ayrıca, VeBitcoin'in Türkiye'deki önemli bir açığı ve endişeyi ortadan kaldırdığı iddia ediliyor.

İDDAA BAYİİ YÖNETİCİSİ

Gözaltına alınan VeBitcoin CEO'su Baş'ın, aynı zamanda iddaa bayii yönettiği de görüldü. Baş, "Kazandım" adlı bayiiyi işletiyor.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim