Gazete Emek- Reuters ajansına konuşan Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, "Suudi Arabistan TCMB'ye 5 milyar dolar mevduat yatırmak için müzakerelerin son aşamasında" dedi.

Türkiye, ocak ayında da BAE ile 4,9 milyar dolarlık swap anlaşması imzalamıştı. BAE ayrıca 10 milyar dolarlık yatırım planını açıklamıştı.

Suudi Arabistan, ekonomik zorluk yaşayan ülkelerin merkez bankalarıyla zaman zaman bu tür anlaşmalar yapıyor. Suudiler, mart ayında da Mısır'ın merkez bankasına 5 milyar dolarlık mevduat desteği sağlamıştı.

KAŞIKÇI RESTLEŞMESİNDEN, EL SIKIŞMAYA GİDEN BİR SÜREÇ

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki gerginlik, Suudi kraliyet ailesini eleştiren gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice öldürülmesinden sonra had safhaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cinayetten isim vermeden Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ı sorumlu tutmuştu.

Ancak Türkiye'de ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde ilişkilerde yumuşama başladı. Nisan 2022'de, Türkiye'de görülen 26 sanıklı Kaşıkçı davasının dosyası Adalet Bakanlığı'nın olumlu görüş bildirmesi üzerine Riyad'a devredildi. Ardından karşılıklı ziyaretler yapılırken, ekonomik anlaşmalar imzalandı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim