Gazete Emek-İstanbul Esenyurt’ta bulunan Elif Plastik’te Lastik-İş üyesi 8 işçi işten atıldı. Fabrika önünde açıklama yapan Lastik-İş üyeleri işçilerin işten atılmasını ve sendikadan istifaya zorlamasını protesto etti.

Esenyurt’taki Elif Plastik önünde toplanan Lastik-İş yöneticileri ve üyeleri işen atılan işçilerin işe iade edilmesini istedi. Düzenlenen basın açıklamasında Elif Plastik işçilerinin daha iyi çalışma koşulları sendikalaştığını ancak Elif Plastik patronunun işçileri sendikadan istifaya zorladığı belirtildi.

“İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAKKINA KAVUŞMAK İSTİYOR”
Fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Tolga Toker okudu. İşçilerin anayasadaki en temel hakkını kullanarak sendikalaştığını söyleyen Toker, “Ancak Elif Plastik patronu haksız yere işçileri işten çıkarmış, birçok işçiyi sendikadan istifaya işten atmaya zorlamıştır. Elif Plastik patronu yıllardır işçilerin insanca çalışma koşullarına ulaşmasını engelliyor. İşçilerin hafta tatili ücretlerine el koyuluyor. İşçiler Elif Plastik patronuna kazandırıyor ancak patron işçilerin hakkını vermiyor” dedi. İşçilerin geleceğe daha güvenli bakabilmek için sendikalaştığını belirten Toker, “Sendikalaşma demek daha iyi ücret, daha onurlu bir yaşam, daha güvenli bir çalışma ortamı, çoluk çocuğuyla daha iyi bir hayat demektir. Elif Plastik işçileri toplu iş sözleşmesi hakkını kavuşmak istiyor. İşten atılan işçilerin haklarını savunacağız. Sendikal haklara saldıranlar için suç duyurusu dahil tüm girişimler gerçekleştirilecektir” diye konuştu.


Kaynak: Evrensel 

Editör: Derya çelik