Gazeteciler Cemiyeti'nin Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında Gazete Emek tarafından Emek Gazeteciliği ve Emek Gazeteciliğinde veri kullanımı eğitimi verildi.. Gazete Emek, daha önce yaptığı eğitimlere bir yenisini ekledi.

Gazeteciler yaptığı haberlerde emek boyutunu nasıl öne çıkaracak? Uzman eğitimcilerin zoom üzerinden vereceği eğitimle Gazete Emek'te yayınlanacak telifli haberlerde emek boyutu daha görünür olacak. Emek haberciliğinde veri kullanımı tartışılarak örnekler üzerinde konuşuldu. 

EĞİTİMİ KİMLER VERDİ

31 Mart Cuma günü online yapılan toplantıda Yazar Akademisyen Atilla Özsever, ve Gazeteci İrfan Uçar, Emek Gazeteciliğini ve Emek Gazeteciliğinde veri kullanımını anlattı.

Eğitime katılan gazeteciler toplantıda öğrendikleri ile telif haberler yapacak. Gazeteciler Cemiyeti'nin (M4D) Projesi kapsamında telifler verilecek. Telif haber yapmak isteyen gazetecilerin birçoğu bu toplantıya katıldı. 

EĞİTİM PROGRAMI NASIL OLDU?

Eğitim Programı Şu şekildedir:

Yazar Akademisyen Atilla Özsever: Emek Gazeteciliğinin geldiği aşama ve emek gazeteciliğinde veri kullanımının önemi

Gazeteci İrfan Uçar: Emek Gazeteciliğinin etkili yapılış biçimi ve emek örgütleri ile ilişki geliştirme, haber kaynağı oluşturma 

Eğitimin son bölümünde telifli haber örnekleri üzerinde duruldu. Yapılabilecek haberler konusunda önerilerde bulunuldu. Gazeteciler burada öğrendikleri ile telifli haber önerilerinde bulundu. 

Eğitim programında anlatılanları habere eklediğimiz Youtube linkinden ulaşabilirsiniz. Gazete Emek'in Emek ve Yeni Medyada Emek Gazeteciliği kategorilerinde emek haberciliğine ilişkin yapılan bütün eğitimleri ve telif haberleri görebilirsiniz. 

Editör: Bekir GÜNEŞ