Gazete Emek-Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'ndeki TOKİ inşaat çalışmaları sırasında vinç devrildi. Vincin devrilmesi sonucu yaşanan iş cinayetinde 3 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi ağır yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Yaşamını yitiren işçilerin isimleri şu şekilde: “25 yaşındaki Fatih Kızılkaya, 34 yaşındaki Mesut Gündoğan ve 22 yaşındaki Mehmet Yel.”

 

Kazada ağır yaralanan 25 yaşındaki Musa Aydın adlı işçi ise olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aydın’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan vinç operatörü M.B. ile ustalar Ö.G. ve Y.G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

 

‘KAZA DEĞİL CİNAYET’

 

Telefonla ulaştığımız ve aynı inşaatta çalışan bir işçi, kule vinçin arızalı olduğuna dair sorunların daha önce yetkililere bildirildiğini ancak bir onarım çalışması başlatılmadığını belirtti. Olayın “kader ya da kaza değil cinayet” olduğunu ifade eden işçi, katliamın bilerek yapıldığını söyledi.  

 

Editör: TE Bilişim