Gazete Emek- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Van Şubeleri, Van-Hakkari Tabip Odası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'na ilişkin ortak açıklama yaptı. DİSK binasında yapılan açıklamada konuşan DİSK Van Şube Başkanı Ömer Tekin, işçilerin kadrolu ve güvenceli haklarının yok sayıldığını anımsattı.

ARTIK YETER!

 İşçi emeğinin her geçen küçüldüğünü belirten Tekin, "Sözleşmeli, ücretli, vekil gibi onlarca parçaya bölünmüş güvencesiz istihdama mahkum olmamız bekleniyor" dedi.  İşçilerin hak ve özgürlüklerinin ortadan kaldırıldığını ifade eden Tekin, "Her seferinde bizim değil sermayenin patronların yüzünü güldüren bu bozuk düzen bizim değil. Geleceğe ilişkin umutlarımızı dipsiz kuyularda, merdivensiz bırakmak isteyen bu düzene artık yeter diyoruz. Madem biz durduğumuzda ekonomi duruyor maden biz olmadan hayat duruyor. O zaman emeğimizi çarkların arasında ezip bizi yok sayan bu bozuk düzene artık yeter diyoruz” ifadelerini kullandı.

KATILIM ÇAĞRISI

 

Hafta sonuna denk gelen 1 Mayıs'ın pandemi yasaklarına takılmaması için 30 Nisan’a aldıklarını kaydeden Tekin, Van Valiliği'ne gerekli başvuruyu yaptıklarını ve henüz yanıt alamadıklarını söyledi. Tekin, 30 Nisan saat 11.00’de Musa Anter Parkı’nda yapılacak olan 1 Mayıs Mitingi’ne herkesi davet etti.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim