HABER: ÖZEL ÇELİK
 

Gazete Emek - Disk’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasında örgütlü Erciyas Çelik Boru Düzce ve Mersin fabrikalarında toplu iş sözleşmesi 14 Şubat 2024 tarihinde üyelerin onayı ile imzalandı.

1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan Toplu iş sözleşmesinin görüşmeleri 17 Ekim 2023 tarihinde başlamış ve 14 Ocak 2024 tarihinde uyuşmazlıkla neticelenmişti. Sendikaya  ulaşan arabulucu raporundan sonra sendika 31 Ocak 2024 tarihinde grev uygulamasını başlattı.

Taksim’de yine 1 Mayıs kutlamasına izin çıkmadı Taksim’de yine 1 Mayıs kutlamasına izin çıkmadı

Düzce ve Mersin fabrikaları önünde 1 şubattan itibaren sürmekte olan grev, dün gece ilerleyen saatlerde yapılan toplu iş sözleşmesi son buldu. 

Yapılan anlaşma ile 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Anlaşmaya göre  ücret zam dönemleri 6 aylık olarak belirlendi. 

Ortalama ücret zamlarına %111’lik bir artış sağlanırken  2. 3 ve 4. altı aylarda enflasyon + 3 puan  ücret zammı yansıtılacak. Asgari ücret koruması toplu iş sözleşmesinde yer alınacak.

İşçiler ayrıca sosyal ödeme ve yan ödenekler, bayram, izin ve yakacak ödeneğinde ortalama %250 artış sağlandı. Sözleşme de 2. altı aydan itibaren her ay 1.100 TL tutarında erzak paketi alınırken,  idari maddelerde de mali haklarda da yeni kazanımlar elde edildiği bildirildi. 

Sendika temsilcisi Ramazan Kural yaptığı açıklamanın devamın da “Grev süresi içerisinde disiplinli bir şekilde sendikasına ve örgütlülüğüne sımsıkı sarılarak grevine sahip çıkan yiğit Erciyas Çelik Boru işçilerine, dayanışma içerisinde bulunan kardeş sendikalarımıza, emek örgütlerine, basın emekçilerine ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.Toplu iş sözleşmemiz üyelerimize, işyerine, sendikamıza ve işçi sınıfımıza hayırlı olsun” dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ