Gazete Emek - 11 ili vuran depremlerin ardından aktif olarak sahada çalışmalarını yürüten CHP'li belediyelerin deprem bölgelerine gitmediklerini savunan Erdoğan, "Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var. Nerede o belediyeler, acaba birisi buralara uğradı mı?" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun'da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hamdolsun, yaklaşık bir buçuk ay içinde arama-kurtarma çalışmalarının bittiği, enkaz kaldırma faaliyetlerinin hızla sürdüğü, geçici barınma merkezlerinin yaygınlaştırıldığı, kalıcı konutların inşasına başlandığı bir döneme girdik.

Geçici barınma için 125 bini AFAD tarafından olmak üzere 156 bin çadır dağıtılmış veya kurulmuştur. AFAD tarafında 22 bin ve bağış olarak da 14 bin olmak üzere toplam 36 bin konteynerin alt yapısı kurulumu nakli sürmektedir.

Bu konteyner sayısı, mevcut başvuruyu fazlasıyla karşılayacak seviyededir. Yaklaşık 309 bin aileye 10 bin liraya ödemeler yapılmış, 101 bin aileye de 15 bin liralık taşınma paralarının ödenmesine başlanmıştır. Kalıcı konutlarla ilgili hazırlıkları da inşaat safhasına getirdik.

Birileri bize kalıcı konutların yapımı konusunda acele ettiğimizi söylüyor. İleri sürülen gerekçelerin geçerliliğin olmadığını, Van, Elazığ depremlerinde yaptığımız çalışmalarda gördük. Milyonlarca vatandaşımızın kimsenin keyfini bekleyecek dermanı, sabrı yoktur.

Dünyada, 500 KM'lik bir alana yayılan, böylesine büyük bir felaketin yıkıcı etkilerini bu kadar kısa sürede üstesinden gelip kalıcı konutların inşasına başlayabilecek başka bir ülke bulamazsınız.

Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var. Nerede o belediyeler, acaba birisi buralara uğradı mı?

Editör: Bekir GÜNEŞ