Gazete Emek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir yayında soruları cevapladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde AHBAP'a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay hakkında ilk kez konuşan Erdoğan, "Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Selo (Selahattin Demirtaş), Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Bu ölüme neden olan bir kişi şu anda terör odaklı bir fiili işlediğinden dolayı cezaevinde. Fikir suçu veya siyasetten dolayı değil. Böyle bir insan sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya mı dolaşsın? Bu adam bunun bedelini ödemesi lazım. Çektiği ceza da bunun nedenidir.

"Benim milletimi sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz"

Cezaevinde bol miktarda gazeteci basın mensubu yok, bu yalan. İsim vermeyeceğim, iddia edilen kişilerden iki tanesi de HDP'den bu seçimlerde milletvekili adayı oldu. Bunlar bu işin fikir babası olarak ortada dolaşanlardır.

TCG de bizim için önemli. İHA, SİHA, Akıncı da önemli. Burada maalesef kendini bilmez bazı kişilerin fiyatlar üzerindeki dalgalanmalara neden olduğu ortada. Fiyat düştü son olarak. Seçimden sonra bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla bunları yargıda terleteceğiz. Benim milletimi sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. 

Kızılay'ın çadır satması

Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir.

"Biz buna evet diyemeyiz"

Bunlara katılmam mümkün değil. Hukukun siyasallaştığını söyleyenler, hukukta iddiayı ispatla mükelleftir. Bunu söyleyenler ispatlayabiliyorlar mı, hayır. Sadece, söz ola beri gele. Hele hele Bay Bay Kemal olunca, sabah yalan akşam yalan. Bize şu an herkesin teşekkür etmesi lazım. Yasin Börü'yü öldürecekler sonra dolaşacaklar, biz buna evet diyemeyiz.

HÜDA-PAR açıklaması

HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütüyle anılması olayı, tamamen HDP'nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklı. HÜDA-PAR'ın geçmişteki terör örgütüyle alakası yok. Kaldı ki böyle bir durum söz konusu olsa bizim de beraber yürümemiz söz konusu olmazdı. Biz HÜDA-PAR'ı özellikle Kürt vatandaşlarımızın siyasallaşması noktasında beraber bu yolda yürüyelim istedik. Onların hem yerli hem milli, vatanseverlik noktasında HDP ile mukayese edilmeyecek bir konumu vardır. Onlar zaten reddediyorlar. Bizim bunla alakası yok dediklerine göre zorla HDP HÜDA-PAR'ı böyle vasıflandırıyor diye mi kabul edeceğiz. HÜDA-PAR'ın böyle bir durumu söz konusu değil. Siyasallaşmanın gayreti olan bir siyasi partidir. Bu seçime onlar kendi logolarıyla girmek suretiyle adım atmışlardı o da parlamentoya girmek, düşüncelerini sesini daha ideal bir şekilde çıkarmaktır. Bu söylemleri, onlara yapılan yakıştırmaları kabul etmemiz mümkün değil. 

Başkanlık sistemi hakkında

21 yıl içerisinde çok ama çok faydasını gördük. Zira size çok seri karar alma imkanı veriyor. Çok seri adımlar atma imkanı veriyor. Başkanlık sistemini kesinlikle savunuyoruz.  Düşünebiliyor musunuz, bir cumhurbaşkanının yanında 6 tane yardımcı olacak. Ya böyle bir ülke olur mu? Yürümez, böyle bir şey olmaz.

Yüksek kira fiyatları

Bunların yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz. Rasgele istediğin gibi kira koyamazsın. 

Biz bu dille vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Kılıçdaroğlu, arkasında terör örgütünün başındaki adamı alıyor, 'haydi' diyor; o da 'haydi' diyor. "

Editör: Bekir GÜNEŞ