Gazete Emek-“Yüzde 54 ek zam talebimizden vazgeçmiyoruz” diyen Ford Otosan işçileri fabrikanın her yerinde ses çıkarma eylemi yaptı. İşçiler, bugün saat 11’de başlattıkları ses çıkarma eylemini talepleri kabul edilene kadar devam ettireceklerini söyledi.

"MESS VERMİYORSA KOÇ VERSİN"
Metal iş kolunda işçilerin ek zam talebi için harekete geçmesi üzerine patron sendikası MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında yapılan görüşmelerde imzalanan anlaşmayla MESS sözleşmesi gereğince en düşük saat ücreti, işe giriş ücreti civarındaki 48.4 liraya yükseltildi.

MESS grup sözleşmesi kapsamında mart ayında ücretlere yansıyacak enflasyon zammı yüzde 15 olarak ocak ayına çekildi. Anlaşmayla MESS’in teklifinden farklı olarak kıdem zammı 20 kuruştan 70 kuruşa çıkarıldı. Sendikalar toplam yüzde 34 zam yapıldığını öne sürerken işçiler ise bu zammın yüzde 34 anlamına gelmediğini söylemişti.

Ek zam eylemlerinin en yoğun olduğu Türk Metal’in örgütlü olduğu Ford Otosan işçileri ise anlaşma sonrası “Yüzde 54 ek zam talebimizden vazgeçmeyeceğiz” demişti.

TALEPLERİ KARŞILANANA KADAR İŞÇİLER EYLEMLERİNİ SÜRDÜRECEK
Günlerdir ek zam talebini duyurmaya çalışan Ford Otosan işçileri “MESS vermiyorsa Koç versin” diyerek bugün saat 11.00 itibariyle fabrikanın her yerinde ses çıkarma eylemi yaptı.

Yüzde 54 ek zam talebinde kararlı olduklarını söyleyen işçiler, talepleri kabul edilene kadar eylemleri sürdüreceklerini ifade etti.


Kaynak:Evrensel 

Editör: TE Bilişim