ÖZEL HABER/ PELİN TUNÇ

Gazete Emek-  Amedspor’un yeni sezona hazır olmadığını söyleyen İrfan Gözen, “Amedspor lige hazır değil ve her sene yaşadığı krizi bu senede yaşıyor. Amedspor’da yönetim krizi yaşanıyor ve başkan ekonomik sebeplerden dolayı görevi bırakmak zorunda kalıyor.” dedi.

Yeterli delege sayısına ulaşamayan ve yeni başkan adayı bulunamadığı için 5 kez kongre ertelemek zorunda kalan Vanspor’un dikkat çeken yeni yönetim listesine ilişkin konuşan Gözen, “Son günlerde Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz de başkanlığa adaylığını açıkladı. Hatta Servet Yenitürk’ün de Seyithan İzsiz’in yönetiminde yer alacağı söyleniyor.” diye konuştu.

 “PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK OLAN KONGREDE YENİ YÖNETİM BELLİ OLACAK”

Gazete Emek’e konuşan Gözen, geçici olarak bir yönetim oluşturularak kulübün feshedilmesinin geçici olarak önlendiği Vanspor’a ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

Vanspor en son pazartesi günü kongre yapacak. Pazartesi yapacağı kongre öncesi de 5 kongre geçirdi. Hepsinde de Servet Yenitürk adaylığını koydu ama bir çoğunluk sağlanamadığı için kongre gerçekleşmedi. Mevcut başkan Servet Yenitürk’ün tekrar seçilmesi bekleniyordu. Fakat son günlerde Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz de başkanlığa adaylığını açıkladı. Hatta Servet Yenitürk’ün de Seyithan İzsiz’in yönetiminde yer alacağı söyleniyor. Seyithan İzsiz’i de AKP’den tanıyoruz. Yerel seçimlerde AKP Esenyurt belediye başkanı aday adayıydı. Servet Yenitürk’te AKP’ye yakın bir isim. Pazartesi günü yapılacak olan kongrede başkan ve yönetim kurulu üyeleri belli olacak diye tahmin ediyoruz. Tabi önemli bir isim de  Habertürk’ten gazeteci Çetiner Çetin de yönetimde yer alacak.

“AMEDSPOR LİGE HAZIR DEĞİL”

Amedspor’un ekonomik sorunlardan dolayı lige hazır olmadığının altını çizen Gözen, “Amedspor’da yönetim krizi yaşanıyor ve başkan ekonomik sebeplerden dolayı görevi bırakmak zorunda kalıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile bu senede Selahattin Yıldırım seçildi. Selahattin Yıldırım’ın faaliyetleriyle transfer almaya başladılar ve teknik direktör getirdiler. Geçen sene başarılı olmuş bir isim olarak takımın başına Mesut Toros’u getirdiler. İlk önce Kayseri’de, Afyon’da kamplarını geçirip hazırlıklarını tamamladılar. Önümüzdeki hafta 2. Lig başlıyor. Önemli oyuncular kaybetti ve yerine yeni transferler yaptı ama giden oyuncuların yerini dolduramayacağını düşünüyorum. Amedspor daha kolay bir grup olan beyaz grupta oynayacak. Nispeten 2 veya 3  transfer daha yaparlarsa yukarıyı zorlayacaktır diye düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı

Bölge takımlarının ise ekonomik zorluklardan dolayı ciddi bir başarı kaybı yaşadığını vurgulayan Gözen, “Bölge takımlarımız her sene daha fazla ekonomik sıkıntının içine giriyor. İki senedir Şanlıurfaspor çok ciddi sıkıntılar içindeydi ve bu sene biraz destek görmeye başladı. Vanspor iyi bir durumdaydı ve bu sene kriz içerisinde. Amedspor her sene bir kriz içerisinde. Amedspor, Vanspor, Diyarbakırspor, Mardinspor gibi takımlar gün geçtikçe ekonomik zorluklarla baş başa kaldıkları için önlerini çok açık göremiyorum. Çok güçlü takımlarla ve şirket takımlarıyla mücadele ediyorlar. Açıkçası bölge takımlarından çok umutlu değilim.” diyerek bölge takımlarının desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim