Gazete Emek- Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ile Gülistan'ın kaybolmasından sorumlu tutulan Zeynal Abarakov’un üvey babası polis memuru Ergin Yücer hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Abla Doku ile Yücer'in karşılıklı birbirinden şikayetçi olduğu davada; Yücer’in evini taşıması sırasında yaşanan olaylar nedeniyle abla Doku "tehdit, hakaret ve mala zarar vermekten" suçlanıyor. Yücer ise, "hakaret" ve Gülistan Doku’ya ait olduğu belirtilen intihar mesajlarını dijital medyada yayması nedeniyle "kişisel verileri izinsiz kaydetmek ve yaymaktan" suçlanıyor. 

 

Tarkan'dan Sezen Aksu'ya destek paylaşımı: Yapılan haksızlık unutulmayacak

Tunceli 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Aygül Doku’nun avukatları ile Doku’nun babası katıldı. Ergin Yücer ve avukatı ise duruşmaya katılmadı. Savcı, mütaalasında 2 isminde cezalandırılmasını talep etti. 

 

Doku’nun avukatı Fatma Kalsen, Yücer’in üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını, müvekkilin ise beraatine karar verilmesini istedi.

 

Pilot ‘mesaim bitti’ diyerek yarı yolda acil iniş yaptı; Sosyal medyada gündem oldu 

'HAKARETTEN' BERAAT

 

Avukatların mütalaaya karşı süre talebinde bulunmaması nedeniyle davayı karara bağlayan mahkeme, Yücer'e "Doku'ya hakaret etmekten” beraat verdi. Mahkeme, “Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde kaydetmekten” ise Yücer'e 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, daha sonra cezanın "sanığın geleceği üzerindeki etkisini" dikkate alarak, cezayı 10 aya indirdi. Mahkeme, cezayı erteledi.

 

Ali Kemal Özcan'dan 'İmralı' yorumu: "Sadece Öcalan, Demirtaş’ın canını kurtarabilir"

DOKU'YA CEZA

 

Mahkeme, Yücer'e "Doku’ya ait kişisel verileri hukuka aykırı bir biçimde ele geçirmek veya yaymak" suçunda ise 2 yıl ceza verdi. Mahkeme bu cezayı da 1 yıl 8 aya düşürerek, erteledi.  

 

Mahkeme, Doku’ya Engin Yücer’i "tehdit etmekten" 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezayı 5 aya düşürerek, erteledi. Mahkeme, ayrıca abla Doku'ya "hakaret" gerekçesiyle bin 740 TL, "mala zarar vermekten" ise bin 500 TL para cezası verildi. Adli para cezalarında da hükmünün açıklanması geriye bırakıldı.  


 

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim