Gazete Emek-  Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, "Ermeni Soykırımı'nı Anma Günü"nün 106'ncı yıl dönümüne ilişkin açıklamasında, 40 yıl sonra "soykırım" ifadesini kullanan ilk başkan oldu. Biden'n selefleri uzun süredir Ermenice "büyük felaket" anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadelerini kullanıyordu.

Bloomberg, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıma niyetinde olduğunu ifade ettiğini aktarmıştı.

Biden ile Erdoğan ilk kez gördüştü; Biden, Ermeni Soykırımı kararını Erdoğan'a iletti

Biden, geçen yıl başkan adayıyken yaptığı 1915 'Ermeni Soykırımı' ile ilgili açıklamasında, yaşananları 'soykırım' olarak tanımlamış ve başkan seçilmesi halinde bu yöndeki bir Kongre tasarısına destek vereceğini ifade etmişti.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Jalina Porter, Washington'un yarın konuya ilişkin kararını açıklayacağını belirtmişti.

2019 yılının aralık ayında ABD Senatosu'nda 'Ermeni Soykırımı'nı tanıyan karar tasarısını oy birliğiyle kabul edilmişti.

Kripto para piyasası ve Bitcoin'de büyük düşüş! Bir kişi intihar etti

REAGEN SOYKIRIM DEMİŞTİ

Eski Başkan Ronald Reagan, 22 Nisan 1981'de "Holokost Anma Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, Yahudi Soykırımı'nın kurbanlarını anmıştı.

Açıklamada Reagan, "Öncesinde gerçekleşen Ermeni soykırımı ve sonrasında gelen Kamboçyalı soykırımı gibi Holokost'tan alınan dersler asla unutulmamalıdır" demişti.

Başakşehir'de 'oruç krizi'! Demba Ba gönderildi, Aykut Kocaman sert açıklama yaptı

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim