Gazete Emek- Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandığı günden bu yana akademisyen ve öğrenciler tarafından protesto edilen Prof. Dr. Melih Bulu’nun görevden alınmasıyla ilgili edindiği kulis bilileri yazdı.

Hakan, “Aldığım kulis bilgisi şöyle: YÖK, Melih Bulu’dan rahatsızmış. Ve bu rahatsızlık, haftalardır ifade ediliyormuş. Görevden almada işte bu rahatsızlığın payı büyükmüş” dedi.

Nagehan Alçı: Melih Bulu direnişçilere karşı çok taviz verdiği için görevden alındı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan eski AKP aday adayı Prof. Melih Bulu, aylardır süren protestoların ardından bugün yine Erdoğan’ın imzasıyla görevinden alındı.

Ahmet Hakan bugün yayımlanan "Melih Bulu neden görevden alındı?" başlıklı yazısında edindiği kulis bilgileri ve konuyla ilgili kendi görüşlerini şöyle aktardı:

Ahmet Hakan, Melih Bulu’nun görevden alınma nedenini yazdı: YÖK rahatsızmış

"YÖK MELİH BULU'DAN RAHATSIZMIŞ"

"Aldığım kulis bilgisi şöyle: YÖK, Melih Bulu’dan rahatsızmış. Ve bu rahatsızlık, haftalardır ifade ediliyormuş. Görevden almada işte bu rahatsızlığın payı büyükmüş.

Kişisel tahminim ise şudur: Altı ay gibi uzun bir süre içinde Melih Bulu... Üniversiteyi toparlayamadı, ortaya çıkan hoşnutsuzluğu gideremedi, akademisyenlerin hiç değilse bir bölümünü olsun ikna etmeyi başaramadı, tepkileri dindiremedi, süreci iyi idare edemedi. Ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Bulu’yu görevden alıverdi. Üstelik Melih Bulu’nun haberi olmadan yaptı bunu.

Bulu’nun görevden alınmasının 15 Temmuz’a denk gelmesine gelince... “Tatsız bir tesadüf” dışında bir gerekçe bulamıyorum."

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim