Gazete Emek- Sezgin Baran Korkmaz, Süleyman Soylu ve Veyis Ateş ile ilgili iddiaları araştıran Ahmet Şık, söz konusu isimlerle kurduğu iletişim hakkında T24’te yer alan bir yazıya cevap verdi.

“T24’ün borçlu olduğu özür” başlıklı yazısında Şık, gazetecilik faaliyetinin kötü niyetli ifadelerle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

Adı eleştiri konulan ancak başlıkla tezat bir şekilde içinde eleştiri barındırmayan kötü niyetli bir yazı T24 sitesinde yayınlandığından beri “Bir şey yazmalı mıyım?” diye düşünüyorum.

Kesinlikle bir yanıt vermeyi hak etmiyor.

Çünkü bir dedikodu kazanında kaynatıldıktan sonra kanaatlerin hüküm yerine koyulduğu, çeşitli imalar ve asılsız ithamlardan sonra üzerine bir de özeleştiri talep etme utanmazlığı gösterilen bir yazıya yanıt verilmez.

Ancak T24 editörlerinden beklediğim bir özür talebinden yola çıkarak bu yazıyı kaleme alıyorum.

Ki bu kaleme kaynaklık eden yazı, bana yönelik suçlamaların merkezine oturtulan teyit alma mekanizmasının ne kadar önemli olduğu gerçeğini de bir kez daha kendini kanıtlamış oldu böylece.

İmalarla yüklü, asılsız ithamlar içeren yazısı çöpe gideceği için yazarının bunu neden yapmadığı doğru değil ama kötülük yapmayı kafasına koymuş biri için anlaşılır.

Ancak bir telefon araması uzağındaki muhatabına soru sormaktan kaçarak kaleme alınan iddia, itham ve imalarla dolu bir yazıyı bu haliyle neden yayınlandığına dair t24 editörlerinin bir açıklama yapması, özür dilemesi gerekiyor.

MUHATABA SORU SORMAK NE ZAMANDIR İCAZET ALMAK OLDU?

Bir mafya iktidarının suçlarını, halka ihanetini, siyasetin karanlık elitlerinin kurduğu çete düzeninde yargı, bürokrasi ve medyanın rolünü tartışmayı tali hale getiren yazı, o dönem için bir sis bombası işlevi görerek gerçek suçluları da görünmez kıldı.

Doğru olanın gerçek olanların tartışılması olduğundan hareketle bu açıklama yapılıyor.

Yazdığım yazının Süleyman Soylu'dan onaylatmak istediğimi ve hatta icazet almaya çalıştığımı söyleyenlerin tümüne vereceğim özet ve kısa yanıt ortak: Haddinizi bilin.

Kaynak: 

Editör: TE Bilişim