Gazete Emek- CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AKP’li Dilovası Belediyesi’nin geçen yıl tabelalara harcadığı 1,3 milyon TL’nin büyük bir kısmının, Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yeğeni ve eniştesinin hesaplarına yatırıldığını iddia etti.

“ŞİRKET 6 AY ÖNCE KURULMUŞ”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Dilovası Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalar yapan Tahsin Tarhan, şöyle konuştu:

“AKP’nin belediyeler üzerinden yaptığı usulsüzlükler bitmiyor. Var oldukları her kademede kayırmacılık anlayışını sürdürmeye devam ediyorlar. Bunlardan biri de Dilovası Belediyesi’nde yaşanan liyakatsizlik ve yolsuzluk. 2020 yılında Dilovası Belediyesi tabelalara tam 1 milyon 300 bin TL harcamış. Ancak bu tabelalara harcanan bedelin yaklaşık 500 bin TL’si Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yeğeni olan E.S.Ç.’ye ve 500 bin TL’si de eniştesi C.S.’nin şirketine gitmiş. Şirket kurulduğu ilk 6 ayda 500 bin TL’lik fatura kesmiş. Birinci dereceden yakınlara iş vermeyeceklerini söylemelerine rağmen kendileriyle çelişmeye devam ediyorlar.”

“51 BİN NÜFUSA 1,3 MİLYONLUK TABELA”

75 tabelaya fatura kesilirken, Dilovası’nda sadece 67 tabela bulunduğunu belirten CHP’li Tarhan, “Aradaki 8 tabelaya dair bir bilgi yok. 51 bin nüfusu olan Dilovası ilçesine 1 milyon 300 bin TL’lik tabela harcaması yapılmasının ne gereği vardır? Yandaşlara kazandırmak uğruna belediyenin kaynaklarını böyle israf etmek ne kadar doğrudur?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim