Gazete Emek- HDP'den istifa ederek Türkiye'nin Sesi Partisi'ni (SES Parti) kuran Ayhan Bilgen, partinin logosunda güvercin kullanılmasını yargıya taşıyan DSP'ye seslenerek "Konuşarak çözelim. Meramımızı anlatacak başka semboller buluruz" mesajı gönderdi.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre "Gerekirse başka semboller buluruz" diyen Bilgen "Bizim bir partinin belki de özdeşleşmiş denecek sembolü üzerinden bir polemiğe girmeye niyetimiz yok. Biz zeytin dalının da başlı başına farklı anlamı olduğunu düşünüyoruz. Buna rağmen siyasi partiler arasında anlayışla çözülmesi lazım” dedi.

 

Üzerlerine düşen duyarlılığı göstereceklerini belirten Bilgen “Parti kurullarımızda yeniden tartışacağız. DSP'nin de kaygı duyacağı bir şey yok. Biz rozet, amblem fetişizmi içerisinde değiliz. Güvercin ve zeytin dalı barışı, bereketi sembolize ediyor. Biz bu ikisinin birbirini tamamladığını düşündüğümüz için bu iki sembolü tercih etmiştik” diye belirtti.

‘ECEVİT İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR SEMBOL’

Güvercin sembolünün Ecevit ile özdeşleşmiş bir siyaseti temsil ettiğini ifade eden Bilgen “Hukuki sürece gerek olmayacak hassasiyeti gösteririz. Sonuçta Ecevit'le özdeşleşmiş bir siyasi hareket söz konusu. Bizim bilinçli bir tercihimiz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

DSP: GÜVERCİN’İ KİMSEYE KAPTIRMAYIZ

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur ise ‘güvercin’ ambleminin kullanılmasını engellenmek için hem Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) hem Yargıtay’a hem de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduklarını bildirdi. Okur, “Toplumda ulaştığı tanınmışlık düzeyi nedeniyle partimizin amblem ve logo işaretlerinin aynı veya ayırt edilmeyecek kadar benzer olanların halk ve seçmen tarafından karıştırılma ihtimalinin göz önüne alınması ve bunun önüne geçmek, kötü niyet, üçüncü kişi ve kurumların kullanımını engellemek içindir başvurumuz. Güvercin bizimdir” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi de şunları söyledi:

“Daha önce Rahşan Ecevit bir parti kurmuştu. Güvercinin ağzında zeytin dalı vardı. İtiraz ettik. Yargıtay, Rahşan Hanım’a bir ihtar yazısı yazdı. Güvercini kimseye kaptırmayız.”


 

Editör: TE Bilişim