Gazete Emek- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Karkamış’taki roket saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ayşenur Alkan’ın cenazesinde söylediği sözler dikkat çekti.

Bakan yardımcısı Sezgin, “Ayşenur öğretmenimiz eğer ömrü boyunca öğretmenlik yapsa ve ölseydi sadece sınıfındaki öğrencileri onu bilecekti. Ama şimdi Ayşenur öğretmenimiz öyle bir öğretmenlik makamına yükseldi ki bütün millet onu biliyor” dedi.

Ayşenur Alkan’ın Nizip ilçesindeki Hz. Ali Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan Sezgin, Ayşenur öğretmenin ölümsüzlüğü tadanlardan olduğunu söyledi.

BÜTÜN MİLLET ONU BİLİYOR’

Sezgin, şu konuşmayı yaptı:

“Ayşenur öğretmenimiz eğer ömrü boyunca öğretmenlik yapsa ve ölseydi sadece sınıfındaki öğrencileri onu bilecekti. Ama şimdi Ayşenur öğretmenimiz öyle bir öğretmenlik makamına yükseldi ki bütün millet onu biliyor. O bütün insanlığın öğretmeni oldu ve kıyamete kadar, insanlık durduğu sürece onun adı öğretmenlik yapmaya devam edecektir. Bizim kültürümüzde, inancımızda ilim yolunda yürürken, ilimle meşgul olurken ölen de şehittir. Dolayısıyla Ayşenur öğretmenimiz hem canını vatan için vermiş bir şehit hem de ilim yolunda yürürken şehit olmuştur.

Editör: TE Bilişim