Gazete Emek - Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş Diyarbakır’da katıldığı bir etkinlikte dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başak Demirtaş, Demirtaş’ın cezaevi sürecinin bu kadar uzayabileceğini hiç tahmin etmediklerini belirterek “Ama az kaldı, çıkacak” dedi. 

Başak Demirtaş, şunları söyledi;

Dolayısıyla bu mücadelede emek sarf eden, mücadeleyi yürüten halka özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu tür mücadelelerle bazı sembol isimler daha görünür hal alıyor. Belki bu kitapta da halka mal olmuş sembol bir isim anlatılıyor ama aslında bu sembol isim üzerinden aslında halkın mücadelesi, halkın tarihi dönemde kendi değerlerine nasıl sahip çıktığı anlatılıyor. Bu yüzden çok kıymetli bence. Söz uçar yazı kalır misali, halkın bu mücadelesinin tarihe not düşülmesi gerekiyor. Başta HDP olmak üzere, avukatlarımızın, binlerce dostumuzun kararlı duruşu ve büyük bir özveri ve cesaret ile yürütülen bir süreç var. Bu adaletsizliğe, zorbalığa karşı hem hukuki anlamda hem siyasi anlamda bu süreç devam ediyor.”

Başak Demirtaş, on binlerce isimsiz kahramanları olduğunu, onlara da teşekkür etmek istediğini dile getirerek, “Bu kitabın cezaevlerinde on yıllardır onurlu duruşu ve direnişiyle destan yazan binlerce siyasi tutsağa armağan olduğunu düşünüyorum. Buradan onlara binlerce kez selam olsun. Kitabın içinde bazı yerler bana da çok sürpriz oldu. Hüzünlendiğim, duygulandığım ve ağladığım bölümler oldu” diye konuştu.

Davutoğlu, Diyarbakır'da konuştu; Kürt sorununun çözümüne ilişkin 10 madde açıkladı 

"SELAHATTİN’İN BU KADAR UZUN SÜRE CEZAEVİNDE KALACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞTİM”

Başak Demirtaş, 4 Kasım 2016’da gözaltına alınarak tutuklanan eşi Selahattin Demirtaş’ın cezaevi sürecinin bu kadar uzayabileceğini tahmin edip etmediği ile ilgili bir soru üzerine, “Sürecin bu kadar uzun süreceğini hiç tahmin etmemiştim, Biliyorsunuz onların gözaltına alınmasından sonra HDP’ye yönelik toplu bir baskı ve zulüm başladı. Bu nedenle ben Selahattin’in bu kadar uzun süre içeride kalacağını hiç tahmin etmemiştim, ama az kaldı” dedi.

Kaynak: Medyascope- Ferit Aslan

Editör: TE Bilişim