Gazete Emek- Aralarında Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Asla'nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yargılandığı davanın karar duruşması Silivri Hapishanesi Kampüsünde 18. Ağır Ceza Mahallesi'nde görülüyor.

Duruşma başlangıcında mahkeme heyeti 22 avukatın yargılandığı davada kalan beş müdafiyi dinlemeyeceğini, tüm avukatların savunma yapmış sayılacağını ve son sözlerin alınacağını açıkladı ve duruşmaya 15 dakika ara verildi.

MAHKEME HEYETİ AVUKATLARIN TALEBİNİ KABUL ETTİ

Ara sonrası müdafi avukatlar buna itiraz etti kalan avukatların savunmalarının da alınması için heyete itirazlarını iletti. İtiraz kabul edildi ve mahkeme salonundaki jandarmalar dışarıya çıkarıldı.

Söz alan Avukat Murat Yılmaz savunmasında "Selçuk Kozağaçlı ile ilgili elle tutulur tek delil olmadığı için iddianamede aleyhine iddia bile yok, yalnızca ceza talep ediyorlar." dedi ve avukatların beraatini istedi.

'BİZİ AVUKATLIĞIMIZLA YARGILIYORSUNUZ'

Güçlü Sevimli müdafi olarak söz alan Avukat Ali Şafak, "Dün meslektaşlarım dijitalde ne olmadığını anlattı, ben de size dijitalde ne çıktığını anlatayım. İçinden Spider Man filmi çıktı, örgütü örümcek adam ile mi yönetecekmiş bu adamlar? İddianameye bakın, hangi fiille örgüt üyeliği ile suçlamışlar meslektaşımı? Örgüt üyeliği için oturup kıstas yazıp duruyorlar Yargıtay'da, dosyada hangisi mevcut? Müvekkile yalnız hapishane ziyareti yaptığı iddiası yöneltmişsiniz. Bizi avukatlığımızla yargılıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Şafak şöyle devam etti: "Bize kumpas kurmayacaklar da kime kuracaklar? Kolluğun gözüne ışık tutan adamlarız bizler. Kral çıplak diyoruz. Elbette bize kumpas kuracaklar. Bir de propaganda suçlaması yöneltmişsiniz. AİHM'den hak ihlali kararı alıp duruyorsunuz, hâlâ ifade özgürlüğü ile propaganda arasındaki ayrımı öğrenemediniz."

KOZAĞAÇLI VE TİMTİK'E 12 YIL CEZA

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti verdiği hükümleri açıklamaya başladı. Buna göre;

Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu ve Sevgi Özer Sönmez'e örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza; Gülbin Aydın'a örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ve propagandadan ceza ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HAGB);

Güçlü Sevimli örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza ve HAGB;

Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı'ya örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza ve HAGB;

Oya Aslan örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay ceza ve tutukluluğunun devamına

Barkın Timtik'e örgüt üyeliğinden 12 yıl ceza ve tutukluluğunun devamına;

Selçuk Kozağaçlı örgüt üyeliğinden 12 yıl ceza ve ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

ÇHD davasının ana delillerinden olan Hollanda/Belçika Belgeleri dijitallerinin değiştirildiği ortaya çıkmıştı. 1 Nisan 2004'te ele geçirildiği belirtilen dijitallerin içinde, o tarihten 22 gün sonra vizyona girmiş filmler olduğu anlaşılmıştı.

Editör: TE Bilişim