Gazete Emek- Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, eski CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in Mithat Sancar ve Ahmet Türk'ü örnek göstererek, "Bu konuda sicili temiz, İYİ Parti’nin de milliyetçilerin de CHP tabanının da itiraz etmeyeceği, PKK ile bağlantısı olmayan bir iki bakan vaat edilebilir. İkinci tur için söylüyorum. Dolayısıyla ikinci turda da HDP seçmeni hiç fire vermeden Millet İttifakı’nın adayına oy verebilir diye düşünüyorum" açıklamalarını hatırlatarak, "Şahsi görüşü mü, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin HDP ile yürüttüğü bir pazarlık mı? onu zaman gösterecek. Ama 'seçmen tabanlarını' itiraz edemeyecek hale getirecek alıştırma çalışmalarının devam ettiği görünüyor" dedi.

“ARTIK GÖRÜNÜR OLMAK İSTİYORLAR”

Şener, "HDP sözcüleri, İttifak içinde olmayacaklarını söylese de artık 'görünür' olmak istediklerini açık ediyorlar. 'Ama 6 milyon seçmeni var, demokratik temsil için bu da düşünülebilir' diyen çıkacaktır. O zaman... HDP’nin 6 milyon oy alıp TBMM’ye gelen milletvekilleri orada seçmenlerini mi temsil ediyor, yoksa sözcüsü oldukları PKK’yı mı? 6 milyon seçmen, sorunlarını dile getirsin, çare üretsin diye mi oy verdi, yoksa bebek katili terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapın diye mi oy verdi” diye sorar birisi..." ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ DURSUN ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, HDP’lilere bakanlık vaad edilmesi halinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turda bu partinin Millet İttifakı’nın adayına oy vereceğini söyledi. Çiçek, katıldığı bir televizyon programında, “İkinci turda HDP seçmeni Millet İttifakı’nın adayına oy verecek. Teröre bulaşmamış sicili temiz yüzlerce HDP üyesi var. PKK’yı reddeden Türkiye’de geleceğini gören insanlar var yani. Onlardan da hükumette bakan olabilir. CHP’lilerin de İYİ Parti’lilerin de tercih edebileceği sicili temiz PKK ile bağlantısı olmayan bir iki bakan vaad edilebilir. İkinci tur için söylüyorum. İkinci turda HDP seçmeni hiçbir fire vermeden Millet İttifakı’nın adayına oy verebilir” dedi.

Kaynak: T24 

Editör: TE Bilişim