Gazete Emek-  Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gündeme getirdiği iddiaların ardından CHP’den istifa çağrısı geldi. CHP’li Ali Mahir Başarır Twitter hesabından, “O koltuğu daha fazla kirletme ve derhal istifa et” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SIFATINI ARTIK TAŞIYAMAZSIN

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gündeme getirdiği iddiaların ardından CHP’li Ali Mahir Başarır Twitter hesabından Soylu’ya istifa çağrısında bulundu. Başarır’ın paylaşımı şöyle;

“Biz, bu iddiaları dile getirdiğimizde sen inkar ediyordun; Görüyoruz ki durum çok daha vahim. İçişleri Bakanı sıfatını artık taşıyamazsın!

O koltuğu daha fazla kirletme ve derhal istifa et!”

NE OLMUŞTU?

Yayınladığı videoların ardından, İçişleri Bakanlığı’nın “İftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir” açıklamasında bulunduğu Sedat Peker, “Her şeyi anlatacağım” dediği video serisinin dördüncü videosunu yayınladı. Peker, çektiği videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında birtakım iddialarda bulunarak, “Süleyman Soylu, sen ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi; koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman’ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı!” dedi.

“HER TÜRLÜ CEZAYA RAZIYIM”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisine yönelik iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, “Üzerime düşeni alıyor ve yüzleşiyorum. İstanbul ve Bursa mahkemelerinde iki dosyan var. İstanbul’daki dosyanın başlangıcını bilmiyorum. Ancak dosyanın yeniden hareketlenmesi ve operasyona dönmesinde bizatihi katkım var. Bursa’daki dosya ise bir kişinin şahsıma şikayeti ile baştan sona benim takibim. Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” ifadesini kullandı.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim