Gazete Emek- Gözaltına kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri, kendileri için "Cumartesi İnsanları" ifadesinin kullanılması nedeniyle yaşanan isim tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

"KAMUOYU BİZE CUMARTESİ İSMİNİ İSMİNİ YAKIŞIRDI"

Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Bizler devletin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak kaybedilen insanların aileleri ve insan hakları savunucuları olarak 27 Mayıs 1995 tarihinde 'Kayıplarımızı İstiyoruz' diyerek Galatasaray’a çıktık. Kendimize 'Cumartesi İnsanları' dedik. Çünkü Galatasaray Meydanı’na gelen sadece kayıpların anneleri değildi; eşleri, kardeşleri, evlatları, babaları, akrabaları ve hak savunucularıydı. Kendimize 'Cumartesi İnsanları' desek de basın Plaza de Mayo Anneleri’nden hareketle bize 'Cumartesi Anneleri' dedi" ifadelerine yer verildi.

"Kamuoyu da Cumartesi Anneleri ismini bize daha çok yakıştırdı. Zamanla biz de kendimizi 'Cumartesi Anneleri ve Cumartesi İnsanları' olarak ifade ettik" denilen açıklamada, Cumartesi Anneleri'nin isim tartışması yerine eylem yasağı, açılan dava ve yaşanan hukuksuzluklar gündeme gelmeyi istediği belirtildi.

"YAŞADIĞIMIZ HAKSIZLIKLAR İLE GÜNDEME GELELİM"


​​​​

Açıklamada, "Dilerdik ki, Galatasaray Meydanı’nın bize yasaklanması ve hakkımızda açılan davanın hukuksuzluğu ile gündeme gelelim. Tartışma yürütenlerin iyi niyetinden şüphe duymuyoruz ama taleplerimizi kamuoyuna taşıyan bir gazetenin bizim üzerimizden eleştirilmesine de gönlümüz razı değil. Herkesin yaşadığımız hukuksuzlukları daha çok gündeme getirerek sesimize ses katmasını diliyoruz" denildi.

İSİM TARTIŞMALARINA GELEN TEPKİLER 

Duvar Gazetesi'nin başlığında kullandığı'Cumartesi İnsanları' ifadesinin ardından gelen tepkiler şu şekilde: 

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim