Gazete Emek-Metropoll Araştırma, TürkiyeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’nin eski lideri Selahattin Demirtaş’ın  adaylıklarını sordu.

“Gelecekte yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş olursa kime oy verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların verdiği cevaba göre, Erdoğan yüzde 40,1 oy, CHP lideri Kılıçdaroğlu yüzde 30,2 oy, Demirtaş ise yüzde 15,2 oy alıyor.

Ankete göre, AK Parti seçmeninin yüzde 97’si Erdoğan’ı tercih ederken, CHP’lilerin yüzde 80,2’si Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini belirtti. İYİ Partililerin yüzde 60,3’ünün tercihi Kılıçdaroğlu oldu.

CHP’lilerin Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin sayısı yüzde 4,6'da kaldı. CHP'lilerin yüzde 9'u ise Demirtaş'a destek verdi.

HDP seçmenin yüzde 91.3’ü Demirtaş’a yüzde 8.7’si ise Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyledi.

Demirtaş'tan 'Aydınlar Heyeti' çağrısı: Halk nefessiz, kan ağlıyorken aktif tutum almak tarihi bir sorumluluktur

MHP’DEN DEMİRTAŞ'A YÜZDE 8,4 DESTEK

MHP'ye oy verenler ise yüzde 84 oranında Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. MHP'lilerin yüzde 8,4'ünün ise Demirtaş'ı desteklemesi anket verilerine yansıdı.

Saadet Partisi'ne oy veren vatandaşlar, yüzde 42 oranında Kılıçdaroğlu'nu tercih etti. Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı görmek isteyen partililerin oranı ise yüzde 25,8 olarak kayda geçti.

İyi Parti'ye oy verenlerin yüzde 11,8'i Erdoğan derken, yüzde 9,5'i Demirtaş dedi.

"Protesto oy" diyenlerin oranının yüzde 10,5 olarak kayda geçtiği ankette, kararsızların oranı yüzde 3,3, cevap vermeyenlerin oranı yüzde 0,7 olarak belirtildi.

Kaynak: Rudaw 

Editör: TE Bilişim