Gazete Emek- HDP'in eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'ı satın aldıktan sonra mavi tik uygulamasını paralı hale getirmek isteyen Elon Musk'a "Siz patronlar, kullanıcılar üzerinden zaten para kazanıyorsunuz. Para ödemesi gerekenler sizler olmalısınız" diye seslendi.

Kendisi de mavi tikli hesap sahibi olan Demirtaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Selam Elon! Platformu satın alır almaz mavi tikle uğraşman hoş değil. Siz patronlar, kullanıcılar üzerinden zaten para kazanıyorsunuz. Dolayısıyla para ödemesi gerekenler sizler olmalısınız. Ayda 7 dolara ne dersin?" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra yaptığı ilk açıklamalardan birinde, daha çok kamuyu ilgilendiren paylaşımlar yapan kişilere verilen mavi tik (mavi onay rozeti) için aylık 8 dolar ücret almayı planladığını söylemişti. Musk ücretin ülkeden ülkeye değişebileceğini belirterek "Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter'a bir gelir kapısı açılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim