Gazete Emek- Dersim'de kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otomobilde bulunan Ağır Ceza Hakimi Emre Küçükbaşol ile Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl ve avukat Arif Yıldız yaralandı. Durumu ağır olan avukat Arif Yıldız, askeri helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Ajanslarda yer alan habere göre kaza, dün gece saatlerinde Hozat-Pertek kara yolunun Kayışoğlu mevkisinde meydana geldi. Tunceli Barosu’na kayıtlı avukat Arif Yıldız yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Yıldız ile otomobilde bulunan Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emre Küçükbaşol ve Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl yaralandı. Ferhat Akıl'ın Gülistan Doku soruşturmasına bakan savcı olduğu öğrenildi.

AVUKAT YILDIZ'IN DURUMU AĞIR

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Hozat İlçe Entegre Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan avukat Arif Yıldız, buradan askeri helikopterle, diğer yaralılar ise ambulanslarla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Avukat Arif Yıldız'ın hastanede kalbinin durduğu ve doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldığı belirtildi. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, avukat Arif Yıldız'la ilgili, "Arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor. İnanıyoruz iyi olacak ve sağlığına kavuşacak" dedi.

Ayetlerle kuantum ve bilinçaltı temizliği yaptığını iddia ederek milyoner olan kadın: Zenginliğimi göstermeyi seviyorum, no problem

SAVCI AKIL, GÜLİSTAN DOKU'NUN SORUŞTURMASINI YÜRÜTÜYOR

Hurdaya dönen otomobilden yaralı kurtulan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın, Dersim'de kaldığı yurttan 5 Ocak 2020’den beri haber alınmayan Gülistan Doku'nun (21) soruşturmasını yürüten savcı olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili Hozat Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

HAKİM VE SAVCI KORUMA OLMADAN YOLA ÇIKMIŞ

Halktv.com.tr’den Ferit Demir’in aktardığına göre; Mahkeme Başkanı Küçükbaşol ile Cumhuriyet savcı Akıl'a yakın koruma tahsis edildiği ancak her iki ismin de kaza sırasında yanlarında yakın korumalarının bulunmadığı tespit edildi. Savcı ve hakimin koruma olmadan il merkezinden ilçe merkezlerine gidişlerine izin verilmiyor. Üst düzey askeri bir yetkilinin mahkeme başkanı ile cumhuriyet savcısının yola çıkmadan önce jandarma ekiplerine bilgi vermesi ve yolda güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini belirtti. 


 

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim