Gazete Emek- 'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında  HDP hakkında yürütülen kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"HDP’nin kapatılma davasından Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’nin hoşnut olmadığı, muhafazakâr Kürt oylarını olumsuz etkilemesi nedeniyle biliniyor" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Devlet Bahçeli’nin, sürekli, üyelerinin tamamı AKP tarafından atanan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını beğenmeyerek kapatılmasını istemesinden de rahatsızlar. Bu aynı zamanda mahkeme üzerine bir baskı olarak da değerlendiriliyor.

Yargıtay’ın isteksizce hazırladığı HDP iddianamesi Anayasa mahkemesi raportörlerinin önünde büyük bir sorun yumağı olarak duruyor. Davanın içini doldurmak için, parti üyesi ve yöneticilerine yöneltilen bireysel suç iddialarının, hukuk da zorlanarak hüküm haline getirildiği de gözlemleniyor. Bunun da yeterli olamayacağı görüşü de mahkemede mevcut.

Davutoğlu, Diyarbakır'da konuştu; Kürt sorununun çözümüne ilişkin 10 madde açıkladı 

'DURUM ÇOK BENZİYOR'

Son olarak AKP’nin kapatılma davasında böyle kalın bir sorun yaşanmıştı yüksek mahkemede. O dönemin ikliminde en seküler üye 'irticai faaliyetlerden dolayı' AKP kapatılmasın diye oy kullanırken, en muhafazakâr üye de AKP’nin 'irticai faaliyetlerden cezalandırılmasını' istemişti. Durum buna çok benziyor."


 

Editör: TE Bilişim