Gazete Emek- Diyarbakır'da atılan "Biji Serok Erdoğan" sloganları ve Cumhurbaşkanı'nın "çözüm süreci" açıklamaları, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'de rahatsızlık yarattı. Başkent kulisleri patlayan yeni krizi tartışıyor.

Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde yaşananların MHP'ye yansımasının nasıl olacağı merak edilirken ilk sert tepki, Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek'ten geldi.

Dünyanın en zenginleri aynı kampta bir araya geldi

"Eski HDP Çukurca İlçe Başkanı Garibe Çetin Kuzey Irak'ta yapılan operasyon ile imha edildi" haberini sosyal medya hesabından paylaşan Çiçek, "En iyi 'çözüm süreci' devlete- millete silah doğrultan teröristi leş haline getirmektir" diye yazdı. Başkent kulisleri, iki gündür suskun olan Bahçeli'nin ise bu konudaki geniş değerlendirmeyi partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yapabileceğini konuşuyor.


MUHARREM SARIKAYA ANLATTI

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da köşesinde Diyarbakırlı AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt'la yaptığı söyleşiyi aktarırken şunları yazdı: "Kurt'a, çözüm sürecinin yeniden gündeme geldiğini söyleyebilir miyiz?" diye sordum. "Cumhurbaşkanımızın 2005 Diyarbakır konuşması bir manifestodur" hatırlatmasıyla söze başladı...

Bakan Varank ile Prof. Naci Görür arasında sert ‘uçan arabalar’ tartışması! “Gerçekleri halka söylemek lazım”

Erdoğan'ın "Sorun benim sorunum" dediğini anımsattı... "Süreci hiçbir gün dahi bitirmediklerini", HDP'nin sonlandırdığını, kendileri açısından ise böyle bir durumun olmadığını söyledi. "Biz aynı yerdeyiz, teröre ve silaha yanaşmayan her kesimle görüşürüz" deyip Erdoğan'ın dünkü sözlerinin de bu kapsamda açık olduğunu belirtti. Gençlerin Cumhurbaşkanı'nı "Serok Erdoğan" diye karşıladığını da anımsatıp devam etti: "Biz ana dilde eğitimi özel okulda açan partiyiz, durduğumuz yer bellidir; her parti kendi politikasını sürdürür. Cumhurbaşkanımıza gençler 'Serok Erdoğan' dedi. Bu cümle başkaları tarafından beğenilmiyor olabilir. Ama demokratikleşme sürekli devam ediyor. Diyarbakır Cezaevi'nin Kültür Evi'ne dönüştürülme kararı da bunun yeni adımıdır..."

Temel Karamollaoğlu, erken seçim için 2 tarih verdi: Cumhurbaşkanının önüne engel çıkaracak bir güç yok

Bahçeli'yi kızdıracak 'Serok Erdoğan' sloganıyla ilgili AKP'den flaş açıklamaBahçeli'yi kızdıracak 'Serok Erdoğan' sloganıyla ilgili AKP'den flaş açıklama

BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

Başkent kulislerinde, Kurt'un açıklamasındaki "Cumhurbaşkanımıza gençler 'Serok Erdoğan' dedi. Bu cümle başkaları tarafından beğenilmiyor olabilir" ifadesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef alındığı konuşuluyor.

AKP'ye oy veren çiftçi: Psikolojimiz bozuldu, Avrat hasta, ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim

AKP Genel Başkanı ve Başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da miting düzenleyen Ahmet Davutoğlu'nun konuşması esnasında vatandaşlar hep bir ağızdan 'Serok Ahmet' (Lider Ahmet) diye tezahürat yapmıştı. Davutoğlu da bu tezahüratlara "Birileri beğenmese de ben serok demenizi beğeniyorum. Ser çava, Ser sera" (Başım gözüm üstüne) sözleriyle Kürtçe karşılık vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Ahmet Davutoğlu'na "Serok Ahmet" diye hitap ediyordu. Davutoğlu da Bahçeli'nin kendisine yönelik kullandığı "Serok Ahmet" ifadesine tepki göstererek, Bahçeli'nin Kürtçe'ye hakaret ettiğini savunup "Bana hakaret etmek için Kürtçe'yi kendince kullanıyor. Bu Türkiye'de gerçek anlamda bölücülüktür" cevabını vermişti.

Fatih Altaylı AKP'nin seçim planını yazdı: İktidar seçimlerde OHAL yetkilerini kullanmayı planlıyor

Editör: TE Bilişim