Gazete Emek- TBMM Genel Kurulu’nun dünkü görüşmeleri sırasında sokağa çıkma yasakları ve hendek operasyonları olarak bilinen süreç gündeme geldi. AKP’li Ala, “terörist ile yurttaşların tamamen ayrıldıktan sonra terörle mücadelenin sürdüğünü” iddia ederek, “O dönem Suriye’de PKK’nın ve YPG’nin, PYD’nin almak istediği mesafeyi, uluslararası güçler de arkasında olmak üzere perdelemek için içeride ciddi bir terör saldırısı gerçekleşti ve burada dünyanın gözü önünde bu saldırıları, vatandaşları oralardan çıkararak bertaraf ettik” dedi.

"O SÜREÇTE YANLIŞ YAPANLAR GÖREVDEN ALINDI"

O süreçte yurttaşlara yanlış yapanların korunmadığını, görevden aldıklarını ve yargıya gönderdiklerini söyleyen Ala, “Türkiye’de birçok konuda sorun olduğunu görmeyen, bilmeyen mi var? Herkesin siyaset dili kullanırken, siyasetin yapıcı unsurlarını hiçbir zaman göz ardı etmemesi gerekir” ifadelerini kullandı. 

HDP SIRALARINDAN TEPKİ

Ala’nın ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise “O dönem Sur, Cizre ve Nusaybin’de komutanlık yapanlar, orayı yakıp yıkanlar, hepsi tutuklu ama bu katliamlarla ilgili, bu ölümlerle ilgili yargılanmıyorlar. Dosyaların hepsini tek tek inceledim” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim