Gazete Emek- İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmasına tepkiler sürerken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı”nda konuşarak, şiddetle mücadele ettiklerini iddia etti.

YENİDEN KARARI SAVUNDU

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterenlere karşı alınan kararı bir kez daha savunan Erdoğan, “Bazı çevreler bugün resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ne kadına yönelik şiddetle mücadelede geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor. Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi ile başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir. Sözleşmeden çekilme gerekçelerimizi o dönemde kamouyuyla zaten paylaştık, bizim kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde aldığımız tedbirlerin, düzenlemelerin, kadınların, haklarına, hukuklarına onurlarına sahip çıkmamızın tek sebebi, insan sıfatıyla kendilerine olan saygımızdır. Dün kadına yönelik şiddetle, kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak, bugün de yarın da mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şiddet faillerine ve şiddet uygulama potansiyeli olanlara öfke kontrol eğitimi vereceklerini belirterek, “Şiddeti gerçekleşmeden durdurmayı biliyoruz. Bu doğrultuda faillerin ve uygulama ihtimali olanların öfke kontrollerinin sağlanması için eğitimlere başlıyoruz. Alkol ve madde bağımlılığından kurtulması için çok ciddi faydalar elde edeceğimize inanıyorum. Denetimli serbestlik, tutukluluk, teknik takiple yürütülmesini planlıyoruz” dedi.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim