Gazete Emek- Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından,  "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu ile ilgili isim vermeden konuştu. Cemaate seslenen Erdoğan, "Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." dedi. 

Gülşen, sahne kıyafeti ile ilgili tartışmalara cevap verdi: Hiçbir sıfatın kölesi değilim

Erdoğan mihrapta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir."

Tarkan'dan Sezen Aksu'ya destek paylaşımı: Yapılan haksızlık unutulmayacak

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI


 

Erdoğan'ın sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. "O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdi" diyen Erdoğan'a "Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın!" sözleriyle tepki gösterildi.

Özgür Özel:

“Karşımızda artık tükenmiş umudunu hamasete gerilim ve şiddete bağlamış bir Tayyip Erdoğan var.

Sezen Aksu'yu hedef göstermenize sessiz kalacak değiliz.

Türkiye'yi sanatçılarının, aydınlarının, gençlerinin sindirildiği bir 3'üncü dünya ülkesine çevirmenize izin vermeyeceğiz!!!”

Canan Kaftancıoğlu:

“Sanat, sanatçı düşmanlığına gelinceye kadar düpedüz ve apaçık kadın düşmanlığı…

Gerisi ve gerekçesi tamamen teferruat…

Yetti artık!

Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın!

O çok kadınlar, tek adamların  sesini kısmayı başaracak göreceksiniz..”

Pervin Buldan:

“Hastayım, yatıyorum ve Sezen Aksu dinliyorum. İyi geliyor.”

Hüda Kaya:

“Sezen Aksu'yu anlayabilecek kapasitesi olmayanlar konuştukça cehalet saçıyorlar

Şarkıda bir metafor vardır ve 33/72.ayette de olduğu gibi 'insan'ın zalim ve cahil olduğuna vurgulanır

Kaldı ki alay bile olsa 4/140.ayete göre kimse kimsenin dilini koparamaz.”

Aylin Kotil:

“Sezen Aksu'nun dilini koparmak mı göreviniz yoksa bakara makaracı Egemen'i büyükelçi mi yapmak? Ekonomi gündeme gelmesin diye dilleri çirkinleştikçe çirkinleşiyor.”



MÜJDE AR'DAN SEZEN AKSU'YA DESTEK


 

Tartışmalar sürerken; Halk TV'de yayımlanan Perdenin Önü Arkası programına telefonla konuk olan ünlü sanatçı Müjde Ar, "Annemin Adem ve Hava ile 11 şarkı sözü var, kitap haline getireceğim" diyerek arkadaşı Sezen Aksu'ya destek verdi.

ANAYASA'YI HATIRLATTI

Müjde Ar yayında Erdoğan'a şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Ben artık dedim burası sözün bittiği yer. Bundan daha kötü bir şey olamaz. Şöyle söyleyeyim genel olarak da söylenenleri takip ediyoruz. Durum vahim. Hatta Vahimden de öte bir durumdayız. Genel olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durum olarak. Şimdi ben siyasetçi değilim. Kültür sanat insanıyım ama öncelikle Cumhurbaşkanı'na şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa'nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder."

'SIRA SANATÇILARIN DİLİNİN KOPARILMASINA MI GELDİ?'

"Anayasa bildiğim kadarıyla 'dil kopartma' diye bir görev vermiyor, hükümete, devlete ve siyaset insanlarına. Şimdi AKP Hükümeti ise ne yapıyor bu açık hükme rağmen, yıllardır sanatçılara baskı yapıyor, sanat eserlerine sansür uyguluyor. Hatırlarsınız, Kars'taki heykel yıkımı. Hepimiz bağırdık, çağırdık, itiraz ettik. Ama sonunda patır kütür bu heykeli 'ucube' dediler yıktılar. Merak ediyorum. Bundan sonra sıra sanatçılarının dilinin kopartılmasını mı geliyor?"



 

NE OLMUŞTU? 

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Sezen Aksu'ya "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli yeni şarkısı nedeniyle tepki gösterdi. Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "14 Temmuz 2016’da 'CUNTA' imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ'nün 'aziz dostum' dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…" dedi


 

Editör: TE Bilişim