Gazete Emek-  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar. Bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Bizse ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya'ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro. Ama bizde böyle bir şey yok" açıklaması yapmıştı.

Yeni Şafak yazarından ilginç yazı: Ağır bir saldırı planı ve hazırlığı var

"Bize de nasihat ettiler, böyle olmaz belli bir bedel alın diye" ifadelerini kullanan Erdoğan, söz konusu ülkelerin Türkiye'de aşı yaptıranlardan para alınmasını nasihat ettiğini söylemişti.

Fatih Altaylı, Mehmet Ağar'ın sözleriyle anlattı: Her yere çöküyorlar, tatili erken bitirip eve dönüyorum

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine Alman basınında geniş yer verildi.

"ERDOĞAN‘DAN YANLIŞ AÇIKLAMA" 

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Frankfurter Rundschau gazetesi, "Erdoğan‘dan yanlış açıklama" başlığıyla yayımladığı haberde, Erdoğan'ın Almanya’nın aşıyı ücretli yaptığı şeklindeki sözlerinin Berlin’de şaşkınlığa neden olduğunu yazdı ve söz konusu sözlerin sosyal medyada da tepkiye neden olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan Fenerbahçe başkanı Ali Koç'a dikkat çeken mektup: Sosyal medyada gündem oldu

"HALKINI YANILTAN BİLGİLER VERDİ"

Der Westen adlı gazete ise Erdoğan’ın, "Doğru olmayan açıklamalarla halkını yanıltan bilgiler verdiğini" yazdı.

'KENDİSİNİ CÜMLE ALEME REZİL ETTİ, ÜLKEMİZİ DE MAHCUP ETTİ'

“Erdoğan önce “İngiltere’de aşı 100 sterlin” dedi. Sonra tarifeyi değiştirdi, 50 sterline düşürdü.“Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi Bu aşıları ücretle yapıyorlar” dedi. Aşı için 100 Avro ücret alındığını ileri sürdü. Erdoğan’ın açıklamalarını bu ülkelerin yayın kuruluşları, resmi sağlık kurumları ardı ardına yalanlıyor. Kendilerini cümle aleme rezil ediyorlar. Ülkemizi dışarıya da mahcup ediyorlar. Avrupa’da bırakın aşı için para vermeyi burnumuzun dibindeki küçücük Yunanistan 26 yaş altındaki gençleri aşıya teşvik etmek için 150 Avro cep harçlığı veriyor. Hata, bir kez yapılırsa hatadır. Tekrarlanırsa tercih olur.  Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya mı hazırlanıyor? Bunun yolunu mu yapıyor”

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim