Gazete Emek- Fatih Portakal'ın Fox TV'den ani bir şekilde ayrılmasının ardından İsmail Küçükkaya yaptığı açıklamada "Baskı nedeniyle bıraktığını düşünüyorum" demişti. Bunun üzerine Fatih Portakal YouTube hesabından cevap verdi. Portakal, Küçükkaya'nın adını vermeden, "Birileri neden ayrıldığıma dair konuşuyor, bazen bakıyorum gülüyorum" demişti. 

Fox TV'de Çalar Saat programını sunan İsmail Küçükkaya, yeni yayın döneminin başlangıcından önce sürpriz bir şekilde ekrana veda eden ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın ayrılma kararıyla ilgili olarak, "Ben ailevi, kişisel nedenlerle, hayat biçimine dair kaygılarım nedeniyle böyle bir karar verdim' diyor. Dolayısıyla bir insanın böyle açıklama yaptıktan sonra inanmak düşer bize" dedi.

FATİH PORTAKAL'IN AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında soruları yanıtlayan Küçükkaya, Fatih Portakal'ın Fox TV'yi bırakmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Fatih Portakal kişisel, şahsi ve ailesel bir karar verdi. Aradığımda da bunu anlattı bana. 'Birader ben 53 yaşındayım' dedi ve anlattı, şudur, şudur diye, 'iklimi de biliyorsun' dedi, 'yaşadıklarımızı, sen de yaşıyorsun' dedi. Bunlar bire bir onunla benim 35 dakika yaptığım telefon konuşmasından öğrendiklerim.

"BU SENE OLMADI"

"Ben daha önce yayın yönetmeninden öğrendim, sonra devam ettik. Durum netleşince Fatih'i aradım. Fatih şöyle söylüyor; 'Ben ailevi, kişisel nedenlerle, hayat biçimine dair kaygılarım nedeniyle böyle bir karar verdim' diyor. Dolayısıyla bir insanın böyle açıklama yaptıktan sonra inanmak düşer bize. Ben Fatih'le 7 yıl adeta partner gibi çalıştık. Ben sabah, o akşam. Ben bunun uzun yıllar devam etmek istiyordum. Bu sene olmadı."

Editör: TE Bilişim