Gazete Emek- Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ) “örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Ayşegül Doğan için uluslararası bir imza kampanyası başlattı.

Ayşegül Doğan’ın barış mücadelesi, kadın mücadelesi, emek mücadelesi gibi toplumsal yaralara ve çözüm arayan gerçekliklere değinen bir gazeteci olduğuna dikkat çeken koalisyon, Doğan’ın bu nedenle hükümetin hedefi olduğunu aktardı.

ULUSLARARASI GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİNE DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

Ayrıca, koalisyon Türkiye’ye Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) kuruluşundan dönemin hükümetinin de haberdar olduğunu anımsatarak, DTK’nın toplumsal diyalog için kurulmuş barışçıl bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Ayşegül Doğan’ın gazeteciliğine kefil olduklarını aktaran koalisyon konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilerin hukuk yoluyla tehdit edilmesi Türkiye’deki yetkililer tarafından terk edilmesi gereken bir yöntem. Ayşegül’ün derhal beraatini talep ederken uluslararası gazetecilik örgütlerine Ayşegül Doğan ile dayanışma içinde olma çağrısında bulunuyoruz. Türkiye’de halihazırda tehdit altında olan tarafsız barış gazeteciliği, Ayşegül Doğan'ın hakkında talep edilen cezaya hükmedilmesi ile yok olmaya yüz tutacaktır.”

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim