Gazete Emek- İran yargısı tarafından ardı ardına uygulanan idam cezaları, ülke genelinde ve insan hakları kuruluşlarının tepkisini çekmeye devam ediyor. Rûdaw ve Tasnim haber ajansının aktardığı bilgilere göre, son 24 saat içinde iki farklı infaz gerçekleştirildi.

İran’ın Kürt bölgesinde (Rojhilat) yer alan İlam kentindeki Merkez Cezaevi’nde tutulan 20 yaşındaki Dünya Muhammedi bu sabah (20 Ağustos 2026) idam edildi.

İnsan hakları kuruluşlarının raporlarına göre; İvan kentinden olan Dünya Muhammedi, iki yıl önce henüz 18 yaşındayken kuzenini kasten öldürme suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

İddialara göre olay, kuzeninin evlenme teklifine yönelik baskılarına karşı direndiği bir süreçte yaşanmış; Dünya Muhammedi’nin bu baskı ve şiddet ortamından kurtulmak amacıyla kuzenini zehirlediği öne sürülmüştü.

Yargı sürecinin ardından hakkında verilen idam cezası, bu sabah İlam Merkez Cezaevi’nde infaz edildi.

Aynı gün içinde, İran’ın yarı resmi Tasnim haber ajansı, Ocak ayında gerçekleştirilen ekonomik kriz protestolarına katılan bir eylemcinin daha idam edildiğini duyurdu.

Abdullah Gül’den ‘çerçeve yasa’ değerlendirmesi: ‘Kürt meselesinin çözümünde yeni bir kapı açıldı’
Abdullah Gül’den ‘çerçeve yasa’ değerlendirmesi: ‘Kürt meselesinin çözümünde yeni bir kapı açıldı’
İçeriği Görüntüle

8 Ocak’ta İsfahan’ın Malekşahr kentindeki protestolar sırasında 4 polisin öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen Ghaem Hosseini, bu sabah saatlerinde idam edildi. Haberde, aynı olayla ilgili daha önce Erfan Esfandiari, Gol Mohammad Mohammadi, Amir Hossein Safari ve Abolfazl Sepahi’nin de idam edildiği bilgisi yer aldı.

Kaynak: İlke Tv