Gazete Emek-  Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te kayyum rektöre ve hukuksuz tutuklamalara karşı yapılan eylemlerde polis saldırısıyla gözaltına alınan 51 öğrenci, bugün sabaha karşı serbest bırakıldı.

“Kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı kanuna muhalefet etmek” iddialarıyla yargılanan öğrenciler, dün emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. 51 öğrenciden 30’u tutuklama, 12’si için ev hapsi, dokuzu ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Uzun saatler süren mahkeme sonucu, sabaha karşı sonuçlanan duruşmanın ardından tutuklama talebiyle sevk edilen öğrencilerin tamamı serbest bırakıldı. Haklarında ev hapsi talep edilen 12 öğrencinin de bu kararları yurt dışı yasağı ve haftada bir gün imza şeklinde değiştirildi.

İZMİR'DEKİ GÖZALTILAR DA SERBEST BIRAKILDI

Boğaziçi Direnişi'ne destek olmak için Konak İlçesi Alsancak Mahallesi'nde dün bir araya gelen İzmir Emek ve Demokrasi Platformu'na polis saldırdı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gözaltına alınan 51 kişi gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Kaynak: İleri Haber 

Editör: TE Bilişim